Yeni Zelanda da Microsoft’un Activision Blizzard Satın Alımını Onayladı

Onay veren ülke sayısı 41 oldu

Microsoft ile Activision Blizzard arasındaki anlaşma uzunca bir süredir gündemimizi işgal ediyor, ama artık yavaş yavaş finale geliyoruz. ABD’deki süreç de Microsoft ve Activision lehine sonuçlandıktan sonra artık çok da ciddi bir engel kalmadı denilebilir. Sadece İngiltere bu satın alıma karşı çıkıyor gibi görünmekte, en azından şimdilik durum böyle.

Öte yandan, bu satın alıma onay veren ülkelere bir yenisi daha eklenmiş durumda. Yeni Zelanda Ticaret Komisyonu da bu satın alımda bir sorun görmedi ve süreci onayladı.

Komisyon, bu işlemi incelerken, Yeni Zelandalı oyun severler için Activision Blizzard oyunlarının (Call of Duty, Overwatch ve World of Warcraft gibi) önemini göz önünde bulundurduklarını ve Microsoft'un bu oyunları konsol veya bulut platformlarda sunan Sony ve NVIDIA gibi rakiplerini engellemeye çalışıp çalışmayacağını değerlendirdiklerini, sonuç olarak Yeni Zelanda piyasalarında rekabeti engelleyecek bir durum doğurmayacağına kanaat getirdiklerini ve böylece bu satın alıma onay verdiklerini belirtiyor ilgili açıklama metninde.

Microsoft Başkanı Brad Smith, Twitter hesabından konuyla ilgili olarak yaptığı paylaşımda; Yeni Zelanda’nın da dahil olmasıyla bu satın alım sürecini onaylayan ülke sayısının 41’e yükseldiğini ifade ediyor; öte yandan bu işleme karşı çekinceleri bulunan makamları da ikna etmek için gayret göstermeye devam edeceklerini belirtiyor.

Böylece, Microsoft ve Activision bir ülkenin daha desteğini arkalarına almış oldu. Artık İngiltere’yi de ikna edip satın alım sürecinin pürüzsüz bir şekilde neticelendirmeye çalışacaklar.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum