YouTube'da 2019'un En Çok Kazanan İsimleri Belli Oldu

Paraya para demeyenler

YouTube, Twitch, Mixer gibi platformlar üzerinden yayın yapan ünlü yayıncıların çok ciddi miktarlarda paralar kazandığını artık hepimiz çok iyi biliyoruz. Hatta 1 Haziran 2018 ile 1 Haziran 2019 arasında YouTube'un en çok izlenen 10 yayıncısının elde ettiği gelir toplamının 126 milyon dolar olduğu belirtiliyor ki bu da kişi başına ortalama 13 milyon dolar demek.

Forbes YouTube'un bu yıl en çok kazananlarının listesini oluşturmuş ve listede yalnızca oyun yayıncılarını değil, makyaj uzmanlarını ve çocuk yıldızları görmek de mümkün. Hatta listenin ilk sırasındaki isim de o çocuk yıldızlardan biri. Ancak Forbes bu listesini hazırlarken sadece yayın platformundan gelen paraları değil, reklam gelirlerini ve sponsorlu içerikleri de hesaba katmış, hatta araya ticari ürünleri de eklemiş. Elbette tüm bu ek gelirin de YouTube sayesinde elde edildiğini söylemek mümkün.

Buna göre 2019'un en çok kazanan 10 ismi şöyle sıralanıyor:

  1. Ryan Kaji
  2. Dude Perfect
  3. Anastasia Radzinskaya
  4. Rhett and Link
  5. Jeffree Star
  6. Preston
  7. PewDiePie ve Markiplier (berabere)
  8. DanTDM
  9. VanossGaming

Listenin zirvesindeki isim olan Ryan Kaji sadece 8 yaşında. Oyuncak inceleme kanalının yaklaşık 23 milyon abonesi bulunuyor ve Kaji'nin bu başarısı adına oyuncaklar üretilmesine, hatta bir de video oyunu geliştirilmesine yol açtı. Race with Ryan isimli oyun kasım ayında PC, PS4, Xbox One ve Switch için yayınlanmıştı :) Kaji'nin geliri 35 milyon doların üzerinde.

İkinci sıradaki Dude Perfect bir spor eğlence grubu, üçüncülükteki Anastasia Radzinskaya'nın ise yine yalnızca 5 yaşında (evet, beş) olduğunu ve yayınlardan 18 milyon dolar kazandığını söyleyeyim.

Listedeki isimlerden Preston, PewDiePie, DanTDM ve VanossGaming oyuncuları ilgilendiren isimler ve onların da başarısında özellikle Fortnite ve Minecraft'ın büyük etkisi olduğunu söylemek lazım.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum