Yüzlerce Futbolcu FIFA 21'e Karşı Haklarını Aramaya Hazırlanıyor

EA Sports'a göre her şey kuralına uygun

Bu hafta başında ilginç bir gelişme yaşandı ve AC Milan'ın dünyaca ünlü yıldızı Zlatan Ibrahimovic, EA Sports'un kendi ismini ve görüntüsünü FIFA oyunlarında kullanıyor olmasını sorgulayan bir mesaj attı.

Ibrahimovic, kendi izni olmadan hiç kimsenin görüntü veya isim haklarını satıp satın alamayacağını ve kendisinin küresel futbolcu sendikası FIFPro üyesi olmadığını söyledi.

"FIFA EA Sport'a ismimi ve yüzümü kullanma iznini kim verdi? FIFPro üyesi olduğumu sanmıyorum ve öyleysem bile bu tuhaf işler sonucunda bilgim olmadan yapılmıştır. FIFA veya FIFPro'ya benim üzerimden para kazanma izni vermediğime de eminim. Bunca yıldır birileri benim iznim olmadan ismim ve yüzüm üzerinden para kazanıyor. Bunu araştırmanın zamanı geldi" demişti Ibrahimovic.

Bu mesaja Tottenham Hotspur'da forma giyen Gareth Bale de katıldı ve "İlginç... FIFPro da ne?" diyerek #TimeToInvestigate hashtagini kullandı.

Ibrahimovic’in menejeri Mino Raiola ise 300 civarı futbolcunun, FIFA'da benzerlerinin kullanılması sebebiyle EA'a karşı haklarını yasal yollardan aramaya hazırlandıklarını söylemiş The Telegraph'a.

"Bu EA Sports'un kalitesine saldırmak değil, sisteme saldırmak. Sistem hatalı ve Zlatan da bu savaşı tüm futbolcular adına yürütmek istiyor. Sonucunda ne olacak? Olay netleşene kadar savaşacak ve bu savaşı mahkemeye taşıyacağız." demiş Raiola.

EA Sports ise yayınladığı açıklamada "sosyal medyada FIFA 21'i üçüncü partiler arasındaki ve EA SPORTS'la alakalı olmayan bir tartışmanın içine çekmeye çalışanlar var. Oyunumuzdaki tüm futbolcuların benzerlerini oyunda kullanma haklarına sahibiz. Bu hakları doğrudan liglerden, takımlardan ve futbolcuların kendilerinden aldık" diyorlar.

Raiola ise "EA SPORTS'un açıklaması haklara sahip olduğunu söyleyen, ama aslında sahip olmadıkları bir şeyi söyleyen kişilerle anlaşma yaptıklarını gösteriyor. Yani benim evimi satıyorsunuz, ama o ev sizin değil. EA SPORTS bunu uzun zamandır biliyordu ve artık kafalarını kumdan çıkarmalarının zamanı geldi. Bir futbolcunun isim veya benzerinin kullanılması hakkı Fifa, FIFPro veya AC Milan'a değil, futbolcunun kendisine aittir" demiş.

Bu olay nasıl sonuçlanacak, merakla bekliyoruz bakalım.

YORUMLAR
varolmayansehir
29 Kasım 2020 04:17

Bu haber efsane olmuş... Sonuçlarını ve detaylarını heyacanla bekliyorum açıkcası... Fifa veya başka bir kurum kimsenin yüzünü alamamıştır zannetmiyorum... Eğer Böyleyse zaten PES de FIFA aldığı için kullanamazdı...

Parolamı Unuttum