Zaman Çarkı Televizyona Taşınıyor

Bundan daha güzel bir haber olabilir mi?!

Fantastik edebiyatı seviyorsanız ve halen Zaman Çarkı'nı okumadıysanız çok şey kaybettiğinizi söyleyerek habere girmem gerekli. Bu haberi okuduktan sonra ilk işiniz tuğla büyüklüğündeki Zaman Çarkı kitapları olmalı. Game of Thrones'un dizisinin biteceği bu yıl güzel bir haber geldi.

Zaman Çarkı'nın televizyon dizisi adaptasyonu hakkında zaten söylentiler dönüyordu ama telif konusunda bazı sıkıntılar vardı. Hatta hatırlarsanız 2015 yılında Billy Zane'in oynadığı "Winter Dragon" adlı bir pilot bölüm çekilmiş ve kitabın yazarı Robert Jordan'ın eşi çekilen bölümden haberleri bile olmadığını belirtmişti. Lakin Sony aile ile telif sorunlarını çözdü ve dizinin çekimleri için Red Eagle Entertainment ve Radar Pictures ile anlaştı. Senaryo yazarlığı ve baş yapımcılığını Rafe Judkins üstlenecek. Judkings Agents of SHIELDS, Hemlock Grove (izleyin iyidir) ve Chuck'ta yazarlık yapmış bir isim.

Wheel of Time yani Zaman Çarkı Robert Jordan'ın 14 kitaptan oluşan dünyaca ünlü fantezi tabanlı kitap serisidir. 1990 yılında Dünya'nın Gözü adlı ilk kitaplta başlayan seriyi tamamlayamadan Robert Jordan vefat etmişti. Ölmeden evvel kendisinin onayı ile Brandon Sanderson seriyi bitirmişti. Vaktinde İstanbul'a gelip, hayranları ile buluşan yazarın imzalı kitabına sahip olmaktan onur duyduğumu söylemem gerekli. Bütün samimiyetim ile söyleyebilirim ki Jordan okuduğum kalemi en kuvvetli yazarlardan birisidir sırf o yüzden kocaman kitaplarını insanlar sıkılmadan, yutarak okur.

Ne dersiniz Rand'i, Egwene'yi ya da Moiraine'yi kimler oynar ya da oynamalı?

YORUMLAR
Parolamı Unuttum