Zynga Hacklendi, 200 Milyon Hesabın Bilgileri Sızdı

Zynga kullanıyorsanız şifrenizi değiştirmenizde fayda var

Mobil dünyanın devlerinden Zynga, hackerların saldırısına uğradığını ve meydana gelen veri sızışı sebebiyle 200 milyondan fazla hesaptaki kişisel bilgilerin ifşa olduğunu açıkladı.

Zynga sanal saldırıların maalesef günümüz iş dünyasının gerçeklerinden biri olduğunu söylerken, kısa süre önce bazı oyuncu hesabı bilgilerinin yasadışı yollarca hackerlar tarafından ele geçirildiğini fark ettiklerini belirtmiş. Firma derhal konuyla ilgili araştırma başlatıldığını, ayrıca savcılıkla da irtibata geçildiğini söylüyor.

Zynga her ne kadar hack sonucunda kredi kartı gibi bilgilerin elde edilememiş olduğunu düşünüyor olsa da yine de Zynga oyuncularının tedbirli olmasında fayda var. Hesabınızı gözden geçirmeniz ve en azından şifrenizi değiştirmeniz hiç fena olmaz. Zynga hangi hesapların ifşa olduğunu açıklamıyor çünkü.

Eğer Zynga oyunlarını Facebook üzerinden oynuyorsanız şifrenizin alınması gibi bir şey söz konusu değil, çünkü Zynga zaten Facebook şifrenizi bilmiyor. Burada daha çok Zynga hesabınıza bağlı olarak kullandığınız bilgilerin ortaya çıkması söz konusu.

Olayın sorumluluğunu Pakistanlı bir hacker üstlendi ve 218 milyon kullanıcının isimlerine, email adreslerine, giriş bilgilerine, şifrelerine, telefon numaralarına ve hesapta kayıtlı diğer bilgilerine sahip olduğunu açıkladı. Hackerın ele geçirdiği bilgiler bu yıl 2 Eylül'den önce Android veya iOS'ta Words with Friends oyununu kurmuş ve giriş yapmış herkesi kapsıyor.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum