Şiddet İçerikli Medyaları Vergilendirelim!

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'e göre bunu engelleyen bir yasa yok.

20 dini önderle birlikte gerçekleştirilen silah yasası toplantısında, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden şunları söylemiş: "Hükümetin, şiddet içerikli yayınlar yapan medya ve eğlence firmalarından vergi almaması için hiçbir yasal engel yok!"

Bahsi geçen medya ve eğlence firmalarının eserleri arasında, bayılarak oynadığımız oyunların ya da severek izlediğimiz dizi ve filmlerin olduğunu fark ettiyseniz devam ediyorum.

Konunun buraya getirense, katılımcılardan biri olan Franklin Graham (Billy Graham Evangelistic Association CEO'su). Graham'ın, hükümetin bu tür yayınlar yapan medya organları için özel bir vergi getirmesi konusundaki fikrine cevaben Biden, ilk paragraftaki açıklamayı yaparak devam etmiş "Şiddet içerikli video oyunlarının ve filmlerin, özellikle de çocuklar üzerindeki etkisinin araştırılması için ciddi bilimsel çalışmalar yapılmalı."

Amerika'daki aşırı bireysel silahlanmanın azaltılması ve gerçekleşen acı katliamların engellenmesi adına çeşitli çalışmalar yapılıyor uzunca bir süredir. Başkan Obama'nın da, bu konuda hassasiyetleri olduğunu, bu çalışmalar için çeşitli çağrılar yaptığını ve 10 milyon dolar kadar maddi destekte bulunduğunu biliyoruz.

Bilimsel çalışmaların yapılması, bu konunun enine boyuna tartışılması falan güzel şeyler. En azından kimileri gibi ezberden saşma sapan iddialarda ve peşin hükümlerde bulunulmuyor. Ancak vergilendirme muhabbeti size de biraz saçma gelmedi mi? Ekstra vergi koyunca, kafasındakini ekrana yansıtmak isteyen kaç tane film/dizi yönetmeni ya da oyun yapımcısı vesaire geri adım atar ki?

YORUMLAR
Parolamı Unuttum