2023 Yılında Roblox'ta 13.000'den Fazla Çocuk İstismarı Vakası Gerçekleşti

Roblox bu iddiaları reddediyor

Roblox'un genç dimağlar için oldukça tehlikeli bir yer olduğunu söylemek sanırım çok da yanlış olmaz. Yıllar içerisinde kendisine böyle kötü bir şöhret kazanan Roblox, her daim bu iddiaları reddediyor olsa da durumun vahameti geçtiğimiz günlerde yayınlanan bir rapor ile bir kez daha ortaya çıktı.

Bloomberg'in derlediği veriler, tehlikenin şiddetinin ne denli arttığını gösteriyor. Ulusal Kayıp ve İstismara Uğramış Çocuklar Merkezi'nin (NCMEC) resmi verilerine dikkat çeken Bloomberg, 2022 yılında Roblox'ta neredeyse 3.000'den fazla çocuk istismarı vakasının gerçekleştiğini söylüyor. 2023'te ise bu sayı 13.000'e kadar yükselmiş.

Geçtiğimiz yıllarda çocukları korumaya yönelik yeni güncellemeler alan Roblox, bu düzenlemelere rağmen kullanıcılarını koruyamıyor gibi görünüyor. Günlük 77 milyondan fazla oyuncuya ev sahipliği yapan oyunun kullanıcı kitlesinin neredeyse yüzde 40'ının 13 yaşından küçük olduğunu da ekleyelim.

ABD polisleri 2018 yılından beri Roblox üzerinden bu ve benzeri olaylara karışan 24 kişiyi tutukladı.

Roblox kanadından bu iddialarla ilgili çeşitli yalanlamaların geldiğini de belirtelim. Bloomberg'in haberinin ardından bir Roblox Corp'tan şu açıklama geldi:

"Bloomberg'in makalesi, platformdaki her yaştan kullanıcıyı nasıl koruduğumuza dair dikkat çekici yanlış ifadeler içeriyor. Bu makale aynı zamanda çevrimiçi platformlarda çocuk güvenliğinin karmaşıklığını yansıtmakta yetersiz. Roblox'ta her gün milyonlarca insanın yaşıdığı olumlu deneyimler de gözardı edilmiş."

YORUMLAR
Parolamı Unuttum