2K, NBA 2K21'in Tepki Çeken Reklamlarında Geri Adım Attı

İnanan var mı?

NBA 2K21'e geçilemeyen reklamların eklenmesi çok sayıda oyuncuyu ciddi anlamda kızdırmıştı. Sonuçta insanlar tam parasını vererek aldığı (mevcut nesil için 60$, yeni nesil için 70$) bir oyunda bir de reklamlarla karşılaşmayı, üstelik bu reklamların sonuna kadar oynamadan geçilemeyen tarzda olmasını kabul edemiyorlar. Sosyal medyada ve forumda tepkiler büyüyünce NBA 2K oyununu resmi Twitter hesabından bu konuyla ilgili bir açıklama yapıldı.

NBA 2K21'in aldığı tek eleştiri bu değildi aslında, önceki seneden pek farkı olmayan bir oyuna yine bir sürü para veren oyuncuların yakınmaları da ayrı bir konu. Ama bu reklam işi olayın tuzu biberi oldu.

Resmi Twitter hesabı, birkaç yıldır seriye reklam segmentleri eklediklerini, ancak geçen günkü reklam segmentinin oyuncuların deneyimini planlamadıkları şekilde olumsuz yönde etkilediğini söylüyor. "Bu reklamların maç öncesi tanıtım kısmının bir parçası olarak gösterilmemesi gerekiyordu" diyor 2K. 2KTV'nin sonraki bölümlerinde bu hata düzeltilecek ve o kısımda geçilemeyen reklam gösterilmeyecekmiş.

2K gördüğünüz gibi geri adım attı ama bu aslında yarım yamalak bir geri adım. Maç öncesi geçilemeyen reklam göstermeyecek ama başka yerlerde reklam gösterecek. Bunlar da tepki alır mı, oyuncular seslerini bir kez daha yükseltir mi bunu göreceğiz.

Açıkçası 2K'ya verilecek en güzel tepki geçen seneyi ve bu seneyi unutmamak, NBA 2K22'nin satışlarını yarı yarıya düşürmek olurdu ama geçen seneki reklam tepkilerinin ardından bile bu sene NBA 2K20'nin oldukça iyi sattığını düşünürsek 2K'nın tarz değiştirme ihtimali pek de mümkün görünmüyor :)

YORUMLAR
creepylord
21 Ekim 2020 15:21

Ulan her sene aynı haltı yemekten bıkmadılar usanmadılar ne pislik herifler bunlar ya?!

Parolamı Unuttum