Advertisement

AC'nin Yaratıcısı Başından Geçenler ve Yeni Oyunu Hakkında Konuştu

Tarihte bir yolculuk

Ubisoft’u Ubisoft yapan isimlerden Patrice Desilets’i hiç duydunuz mu? 1997’den itibaren oyun tasarlayan, Prince of Persia: Sands of Time ile ilk üç Assassin’s Creed oyununun başındaki o adamı…

Peki bu Desilets şimdi neler yapıyor?

Assassin’s Creed: Brotherhood’un ardından Ubisoft ile yolları ayrılan Patrice Desilets’i hiç iyi şeyler karşılamadı. İlk olarak THQ’ya adım atan Desilets, firmadan gelen “Assassin’s Creed-killer yap” teklifini reddetti. Ardından hepinizin bildiği üzere THQ battı ve o zamanlarda 1666 isimli oyun üzerinde çalışan Desilets’in stüdyosunu Ubisoft aldı. Yani tilki döndü dolaştı ve yine kürkçü dükkanına geldi.

Desilets yine çok geçmeden Ubisoft’tan ayrıldı ve firmaya dava açtı. 1666 da o günden itibaren kimsenin uzanamayacağı yüksek bir rafta uzun bekleyişine başladı.

Neyse ki bu sıkıntılı sürecin ardından Patrice Desilets yedi kişilik Panache isimli bir stüdyo kurdu. Bu ekin yeni oyunuysa oldukça iddialı geliyor.

E3 2015’te bir teaser videosuna kavuştuğumuz Ancestors: The Humankind Odyssey bağımsız yapımcılardan gelen, AAA oyunlara taş çıkartacak bir oyun olma yolunda. TPS ve hayatta kalma türündeki bu yapım için Desilets, “Civilization’ın teknoloji ağacının Assassin’s Creed ile birleşmesi” yorumunu yapıyor.

Ancestors, oyuncuları ilk olarak altı milyon yıl öncesine, insanın insan olmadan önceki haline götürüyor. Atalarımızı canlandıracağımız bu ilginç yapımda ilerledikçe insanlığın doğuşuna, mağara adamlarına, ilk kabilelere, ateşin bulunuşuna, hayvanların evcilleştirilmesine ve belki daha da ötesine gideceğiz. Tüm bu zaman aralıkları da ayrı ayrı bölümlerle (Telltale mantığı gibi) anlatılacak. Hayatta kalmanın birinci öncelik olduğu Ancestors’ta seçimlerimiz de insanlığın ve ailemizin geleceğini etkileyecek.

Fikir olarak bile şahane duran bu oyunun Prince of Persia: Sands of Time, Assassin’s Creed 2 ve Assassin’s Creed: Brotherhood’un başındaki kişi tarafından geliştirilmesi ayrı bir beklenti yaratıyor. Çıkışına uzun bir süre olan Ancestors: The Humankind Odyssey için ilk amaç önümüzde E3’te bir oynanış videosu gösterilmesi.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum