Alien: Colonial Marines’de Tüm Suç Gearbox’a Yıkılıyor

SEGA’nın delilleri işin rengini değiştirdi.

SEGA’nın yayıncılığını, Gearbox’ın ise yapımcılığını üstlendiği Alien: Colonial Marines son dönemlerin en büyük fiyaskolarındandı.

Oyunun sunumlarda gösterilenlerle yakından uzaktan alakasının olmaması, insanların aldıkları üründe yapay zekâdan görselliğe tümüyle gerilemiş bir oyunla karşılaşmaları bu fiyaskonun ana nedenlerindendi.

Gearbox ve SEGA’nın konuya dair çekişmesi ise mahkemede sürüyor. Ağustos ayında SEGA, 13 Şubat 2013’ten önce oyunu almış olan kullanıcılara verilmek üzere toplamda 1,25 milyon dolarlık bir para  hazırlamıştı. Gearbox da bu miktara 750 bin dolarla katkıda bulunacaktı ama bunun yerine kendi payının haksız olduğunu iddia etmişti. Gearbox’ın sadece kontratla çalışan bir taşeron olduğunu, pazarlama ve oyuna dair karaların hep SEGA’dan çıktığını, o nedenle de parayı onların vermesi gerektiğini savundular.

Bunun sonucunda da iki taraf davaya tutuştular, sonucu da bugün ortaya çıkan e posta belgeleri oldu. Dava sonuçlanmış değil, bir sonraki oturum 29 Ekim’de yapılacak ama durum şimdilik Gearbox’ın aleyhine işliyor.

Aşağıda örnek dosyaları görebilirsiniz ama birkaç mühim madde var özetlenebilecek. Öncelikle Randy Pitchford iş A:CM’nin pazarlaması ve tanıtımına gelince “kafasına eseni” yapıyormuş. En azından belgeler böyle söylüyor. Ki bu, Gearbox’ın kendilerini aklama iddialarının asılsız olduğunu düşündürüyor.

Diğer bir konu, E3 2011 demosunda gösterilenlerin ve Pitchford’un “gerçek oynanış” videosu dediği şeyin tümüyle Gearbox’ın elinden çıktığı kanıtı. Ama aslında o demo, ekibin oyunda ulaşmak istedikleri seviyeyi gösteren bir örnekmiş. Ama bu, oyuncularla paylaşılmamıştı. Tabii bugüne kadar.

Son olarak, mahkemeye sunulan belgeler arasında Gearbox’ın maddi geri dönüşle ilgili iddiaları da yalanlanıyor. Proje bitene kadar herhangi bir ekonomik dönüş almadıklarını belirtmişken, SEGA’nın sunduklarına göre çeşitli mihenk taşı zamanlarda milyon dolarla ölçeğinde ödemeler almışlar.

Konunun çirkin olduğu bir gerçek tabii, üstelik Gearbox’ın Borderlands serisinde yapmaya çalıştıkları ve onun pazarlama stratejisi bundan etkilenir mi bilmiyoruz. Ama Randy Pitchford, bu iddiaların delillerini çürütemezse oyun dünyasında adı kötü anılanlar duvarına portresini astıracak.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum