AMD'nin Yeni APU Ailesi: Bristol Ridge

AMD'nin yeni APU serisi bomba gibi geliyor

Zen mimarisi ile üzerine yöneltilen meraklı sorulara yanıt veremeyen AMD'nin yeni APU ailesi Bristol Ridge'in duyurusu resmi ağızdan yapıldı.

Taşınabilir cihazlara yönelik geliştirilen Bristol Ridge ailesi daha iyi grafik kalitesi, daha yüksek performans, daha fazla verimlilik ve DirectX 12 teknolojisini desteklemesi ile AMD'nin APU modelleri arasında en iyisi olacak. Önceden geliştirilen APU serilerinden farklı olarak Bristol Ridge'de DDR4 desteğinin bulunacağı kesinleşti. Böylelikle taşınabilir cihazlara DDR4 desteği ilk kez Bristol Ridge ile birlikte gelecek. Gerçekleştirilen CineBench R15 testlerinde Bristol Ridge, Carrizo serisine göre %10, Kaveri serisine göre ise %50 performans artışı sağlıyor. 

İşlemci tarafında Bristol Ridge'in Excavator çekirdekleri 2MB 2. Seviye önbellekler üzerine kurulu. HSA 1.0 desteği ile birlikte saat frekansı başına enerji tüketim seviyeleri, eski modellerden farklı olarak değişme özelliğine sahip. DDR4 teknolojisini iyi bir şekilde kullanmayı başaran yeni serinin grafik modülü GCN 1.2 mimarisi üzerine kurulu ve modelde 512 akış işlemcisinin yanında 8 adet işlem birimi yer alıyor. Grafik biriminin frekans değeri ise 900MHz'e kadar çıkabiliyor.

Bristol Ridge APU ailesi hakkında açıklanan detaylar maalesef şimdilik bu kadar. Serinin detaylı tanıtımının Computex 2016 fuarında yapılacağı belirtildi.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum