Arcane'in Başarısı League of Legends Karakter Seçimlerini Doğrudan Etkiledi

Jinx artık daha da popüler

Netflix'te geçtiğimiz haftalarda yayınlanmaya başlayan League of Legends animasyon dizisi Arcane ciddi bir başarıya imza attı. Gerçekten de LoL ile ilgisi olmayanları bile ekran başına bağlayacak kadar sürükleyici bir hikayesi ve inanılmaz bir görselliği var dizinin (buradan da izlemenizi şiddetle önerdiğimi anlayabilirsiniz). Hatta kendisi Squid Game'den sonra Netflix'in şu sıralar en çok izlenen ikinci dizisi.

Arcane'in League of Legends'a etkisi olacağı belliydi ve animasyon dizisinde öne çıkarılan karakterlerin oyundaki seçimlerinde de önemli derecede artış oldu.

Örneğin Jinx'in seçilme oranı %11.8 iken, Arcane'in ardından bu oran %17.5'e tırmandı. Jayce %3.7'lik seçilme oranını %12'ye taşıdı. En çok artış gören karakter ise Vi oldu ve Vi'nin seçilme yüzdesi %6'dan %20.4'e kadar çıktı. Bu değerler dizinin ilk üç bölümünün yayınlandığı 7 Kasım'dan bir gün öncesi ile bugünün kıyaslaması şeklinde. Dolayısıyla bu yükselişleri doğrudan Arcane'e bağlamak mümkün.

Arcane dizisi 3 act halinde yayınlanacak ve ilk iki act şu anda yayında. Üçer bölümden oluşan bu act'lerin incelemelerini de aşağıdan okuyabilirsiniz:

YORUMLAR
Parolamı Unuttum