Assassin’s Creed VR Gel(m)iyor

Sanal haberi sanal çıktı

Her şey bu sabah Assassin’s Creed VR görsellerinin internette dolaşmaya başlamasıyla… eee… başladı. Paylaşılan görsellerde Matt Stenquist adlı bir programcının çalışmalarını sergilediği site yer alıyor, aralarında da Assassin’s Creed VR görünüyordu.

Sitede yer alan görsellere bakıldığında AC VR’ın Unreal Engine 4 ile geliştirildiği, HTC Vive ve Oculus Rift’te çalışacak şekilde tasarlandığı, arayüzü ve çoklu oyuncu seçeneğine sahip olacağı gibi özellikleri görülebiliyordu. Hatta bir tür “odadan kaçma simülasyonu” olarak tasarlandığı bile belirtiliyordu.

Görseller hızla internette yayıldı ve kısa süre içerisinde pek çok oyun sitesinde boy gösterdi doğal olarak. Hatta bu haberi yazmaya başlamadan önce ben de kolları sıvamıştım. Derken gerçek açığa çıktı… Yayınlanan haberlerin altına yorum bırakan Tim Skijwalker (soyadı şüpheli değil mi sizce de?) adlı biri Assassin’s Creed VR’ın sadece bir öğrenci projesi olduğunu ve ticari olarak satılmayacağını açıkladı. Kendisini proje lideri olarak tanıtan Tim Skijwalker, asıl adı Assassin’s Creed: Da Vinci’s Workshop olan projelerinin amacının öğrencilerle VR deneyleri yapmak olduğunu belirtmiş. Co-op olarak hazırlanan projede Da Vinci’nin atölyesinde kapalı kalan öğrenciler çeşitli bulmacaları çözmek ve Piece Of Eden’i bularak odadan kaçmak zorundaymış. Kanıt olarak da kendi internet sayfasını göstermiş.

Matt Stenquist adlı programcının sayfasındaki fotoğraflar kısa bir süre önce silindi. Ama aşağıda da görebileceğiniz gibi kendilerine ulaşmak hâlâ mümkün. Sizce gerçekten de bir yanlış anlaşılma mı, yoksa başarılı bir reklam/araştırma çalışması mıydı bu? Bana ikincisiymiş gibi geliyor nedense, siz ne dersiniz?

assassins-creed-vr-001

YORUMLAR
Parolamı Unuttum