Yakında Çıkacak Korku Oyunları

Slender’dan sıkılanlar için…

Öncelikle şu konuda anlaşmak istiyorum sevgili oyungezerler; korku oyunları ve bağımsız oyunlar farklı bir şey, bağımsız korku oyunları çok farklı bir şey. Peki korku oyunları tarihinde bizi en çok yerimizden zıplatan oyunların bağımsız korku oyunları olması tesadüf mü?

Bağımsız geliştiricilerin elinden çıkan düşük bütçeli oyunlar yeni yeni ayağa kalkmaya başlamıştı ki Amnesia ve Slender ile birlikte bağımsız oyunlar yepyeni bir kulvar yaratmış oldular. Profesyonel seslendirmeciler ve olağanüstü grafikler için kaynak ayırmalarına gerek kalmayan bağımsız yapımcıların tek ihtiyacı olan şey, gerilim unsuruydu ve şansa bakın ki o da oldukça maliyetsiz bir şeydi.

Şimdi ne zaman bir geliştirici kendi oyununu duyursa, bu büyük ihtimalle bir korku oyunu oluyor. Nedeni aslında çok basit; çünkü yapabiliyorlar (bazılarının “daha iyi” yaptığı konusunda hemfikiriz). Biz oyuncuların korkmak için gelişmiş grafiklere de ihtiyacımız yok (dürüst olalım, Slenderman gibi poligon fakiri bir karakterin tipinden mi korkuyorduk yoksa orada olma ihtimalinden mi?). Tabii bu durum, çok geçmeden irili ufaklı oyun stüdyoların da dikkatini çekti ve onlar da pazardan pay kapmak için bu yarışa katılmaya karar verdiler.

Korku oyunlarının altın çağını yaşadığımız şu günlerde (özellikle bu yıl sonuna kadar), korku oyunları yağmuruna tutulacağız sevgili oyungezerler. Bu yüzden size hazırlıklı olmanız için korku oyunlarından bir aranjman hazırladık. Zira Lovecraft’ın da yazılarında düstur edindiği gibi, insanların en büyük korkusu, bilinmeyene karşı duyulandır.

 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum