Battleborn’un Özellikleri Yeni Bir Video Eşliğinde Tanıtıldı

Her türden bıçkın için…

Borderlands’in yapımcısı Gearbox Software tarafından geliştirilmekte olan ve MOBA kültürü ile FPS’yi başarılı bir şekilde harmanlamayı amaçlayan enteresan oyunumuz Battleborn’dan yepisyeni bilgiler geldi.

Her şeyden önce oyunumuzun artık bir konusu var! Uzak gelecekte tüm yıldızlar gizemli bir düşmanın elinde tek tek düşmüş. Solus adındaki son yıldızsa galaksinin hayatta kalan nüfusunun son umut ışığı. Yıldızların sönmesiyle birlikte geriye kalanlar ellerindeki son kaynaklar için birbirleriyle büyük bir savaşa tutuşmuşlar. Battleborn adındaki kahramanlar kendi gruplarının hâkimiyeti için savaşırken galaksideki son hayat kırıntısı da yok olmaya yüz tutmuş durumda. Derken o gizemli düşman geri döner ve başladığı işi bitirmeye koyulur. Onu durdurmak için galaksinin en güçlü kahramanları imkânsız bir ittifak kurmak zorundadır.

Klişe! Çok severim! Gerçi saf aksiyona dayalı bir oyundan daha fazlasını beklemek de fazla hayalperestlik olurdu zaten. Neyse efenim… gelelim bizi daha çok ilgilendiren kısma, yani oynanış elementlerine.

Battleborn hem tek kişilik senaryoya sahip hem de 5 kişiyle aynı anda online olarak birinci şahıs kamerasından oynanabiliyor. Hatta ekran bölme (splitscreen) özelliği de var ama örümcek hislerim bunun sadece konsollara has olabileceğine dair beni şiddetle uyarıyor. Hikâye modu sürekli değil de modüler olacak. Yani her bölümü bitirdiğinizde bir sonraki görevi kendiniz seçeceksiniz. Dilerseniz de aynı görevi tekrarlayarak daha çok tecrübe ve eşya toplamayı deneyebileceksiniz.

İşin çok oyunculu kısmının PvP yönü de var. Beşer kişilik takımlar hâlinde Allah ne verdiyse birbirimize dalabileceğimiz bu modun Incursion (üs savunma), Devastation (ölüm maçı) ve Meltdown (minyonlarımızı haritanın ortasındaki ateş çukuruna attığımız ve en çok sayıya ulaşan takımın kazandığı ilginç bir kapışma) olmak üzere 3 farklı çeşidi var.

Daha önce duyumunu aldığımız üzereBattleborn’da sahiden de 25 farklı karakter mevcut ve tıpkı MOBA tarzındaki oyunlarda olduğu gibi hepsinin de farklı özellikleri, silahları ve kişilikleri var.

İşin güzel yanıysa ister tek kişilik senaryoda istersek de çok oyunculu modlarda kazandığımız tecrübe puanlarını, yetenekleri ve eşyaları dilediğimiz gibi kullanabilmemiz.

Battleborn şimdilik belirsiz bir tarihte (muhtemelen E3’te duyurulacak) PC, PS4 ve Xbox One için çıkacak. Bu arada şarkıyı merak edenler için de hemen yazayım: Alt-j – Fitzpleasure.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum