Star Wars: Battlefront DICE İle Emin Ellerde

DICE Stokholm'e duyulan güven oldukça fazla

Electronic Arts, E3 konferansında 33 saniyelik bir video gösterdi bize. Çıkarttığımız kadarıyla tahminen Hoth, bir AT-AT bacağı ve yandan geçen bir Snowspeeder. Star Wars Battlefront'u bize koklatmak için kullanılan bu video, aslında Episode V'ten bir tutam gibiydi. Ama bunun dışında, bir de işi Dice'ın üstlenmesi duyurusu, söylenen bir şey yoktu.

Bu noktada, EA Markaları Başkanı Frank Gibeau neden Dice ile bu işi sürdürdüklerini anlattı IGN ile yaptığı özel röportajda.

Öncelikle bu röportajdan çıkartabildiklerimize bakalım. Battlefront, araçlara odaklanmış bir deneyim olacak. Zaten bu özelliği sebebiyle de Dice'ın deneyimleri önemli bir rol oynuyor. Ekip Battlefield ile deniz, hava ve kara araçları konusunda müthiş bir deneyime sahip olduğundan, Star Wars: Battlefront ile bu becerilerini uygulamaya sokabilecekler.

Aynı şekilde tüm Star Wars oyunlarına hayat vermesi planlanan Frostbite motoru ile olan deneyim de burada önemli. Frostbite ile uzun süredir içli dışlı olan DICE, motorun kapasitesini Star Wars Battlefront için özgürce kullanabilecek. Frostbite'ın yapabilecekleri ne kadar kapsamlı olursa olsun, bunu çekip çeviremeyecek bir yapımcıyla, işlerin başarılı olamayacağını ima ediyor Gibeau.

Çünkü Star Wars Battefront'ta ölçeği gerçekten büyük olan savaşlar hedefleniyor. Hoth Savaşı, bu ölçekler ile ilgili verilen örnek, ki video da bu nüvelere sahip zaten. Uzayda, Star Destroyer'lar ve ayrılan mülteci gemileri, yerde AT-AT'lere karşı yürütülen amansız savaş, öbür tarafta Echo Üssü'ne girmiş olan Snowtrooper'lar ve başlarında Darth Vader. Her bir noktasında, ayrı bir çekişme. İşte Frank Gibeau'nun söylediklerine göre Star Wars Battlefront ile canlandırılmak istenen ölçek bu.

Üstelik bu oyunu sadece bilinen şeylerin üstüne yeni kaplamalar yapıp sunmak istemiyorlar. "Hayır" diyor Gibeau, "Battlefront bir Battlefield olmayacak". Yeni şeyler denemek, cesur hamleler yapmak amaçları arasında. Bunların ne olacağını, ne derecede başarılı olacaklarını ilerleyen günlerde göreceğiz.

EA, DICE Stokholm'e yapabilecekleri konusunda kesin bir güven duyuyor gibi. Peki siz ne düşünüyorsunuz? EA, bu ve diğer bir çok Star Wars oyununun altından alnının akıyla çıkabilecek mi?

Bu arada EA konferansında gösterilen videoyu aşağıda izleyebilirsiniz;

YORUMLAR
Parolamı Unuttum