Beklediğimiz Indie'ler - BROK the InvestiGator

Bir timsah miyav dedi

[ Beklediğimiz Indie'ler köşemizde takip listemizde olan ve çıkmasını sabırsızlıkla beklediğimiz indie oyunları ilgi çekici beş maddede tanıtmaya çalışıyoruz. ]

Aslında 2021 yılı içerisinde beklediğim çok sayıda güzel adventure oyunu var, bir ara bunlar arasından ufak bir derleme yapmayı da düşünüyorum ama bu seferlik sizlere BROK the InvestiGator'dan bahsetmeye karar verdim.

Klasik point'n'click adventure kalıplarını, özgün mekaniklerle harmanlamaya çalışan, değişik bir oyun BROK.

> BROK the InvestiGator, Fabrice Breton'un çok uzun süredir üzerinde çalıştığı yeni projesi. Breton için tek kişilik dev bir ekip diyebiliriz. Kurmuş olduğu COWCAT Games ile daha önce de Demetrios - The Big Cynical Adventure isminde bir adventure oyunu geliştirmişti. "Paris’te yaşayan tembel bir antikacı olan Bjorn Thonen bir gece eve sarhoş bir şekilde dönerken soyulur. Komşusu Sandra’nın yardımıyla soygunu soruşturmaya başlar. Araştırması onu karanlık ve gizemli bir durumun içine sokar." cümleleriyle tanıtılan Demetrios'u oynarsanız (ki fiyatı da inanılmaz uygun), Breton'un tarzını ve mizah anlayışını aşağı yukarı anlıyorsunuz zaten.

> BROK the InvestiGator, isminden de anlayacağınız üzere timsah bir dedektifin maceralarını anlatacak :) Breton, InvestiGator ile güzel bir kelime oyunu yapmış (Investigator = dedektif, Gator = timsah). Oyun aynı Wolf Among Us ve Blacksad gibi örneklerde gördüğümüz gibi anrtropomorfik karakterlere sahip, yani oyunda insan yok, insan gibi davranan hayvanlar var. Zaten baş kahramanımız bir timsah, bunun dışında da bu tür oyunlarda alışık olduğumuz şekilde kaplanlar, fareler, kuşlar ve daha bir çok hayvan göreceğiz.

> Unutmadan, oyunda bolca da robot var! Oyunun geçtiği dünya ucundan da olsa "hafif cyberpunk" olarak geçiyor, imtiyazlı vatandaşlar kendilerini kirlilikten koruyan bir kubbenin içinde yaşarken, dışarıdakiler hayatta kalma mücadelesi veriyorlar. Bu gelecekte bolca robot da var ama bu robotların hepsi 'insanlara' yardımcı olma amacı taşımıyor.

> Brok hem bir özel dedektif, hem de eski bir boksör ve rahmetli eşinin oğlu Graff ile birlikte yaşıyor. Brok'un boksörlüğü sadece lafta kalmayacak çünkü bu oyun bir ilke imza atıyor ve "punch and click" adventure türünü karşımıza çıkarıyor :) Evet, oyunda bolca da beat'em up sahnesi var, yani yumruklarımızı da bolca konuşturmamız gerekecek. Bu kesinlikle kafanızı karıştırmasın, çünkü bu sahneler oyuna gerçekten de yakışmış. Benzer şekilde içinde aksiyon sahnesi olan başka adventure oyunları da oynamıştık (kaldı ki türün zirve isimlerinden Indiana Jones - Fate of Atlantis'te bile hatırlarsanız yumruk dövüşleri vardı), yani ne sırıtıyor, ne de oyunun adventure yanını azaltıyor bunlar.

> Breton oyun için Kickstarter kampanyası da başlatacak ama bunun öncesinde merak edenler ve oyunun nasıl bir şey olacağını bizzat görmek isteyenler için bir Prologue yayınlamış durumda. Steam'den indirebileceğiniz Prologue'u beğenirseniz oyunu da istek listenize eklemeyi unutmayın. Prologue'un şu ana kadar aldığı olumlu inceleme oranı %98 ile Çok Olumlu seviyesinde.

BROK THE INVESTIGATOR

Tür: Adventure

Platform: PC, Switch, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series

Yapım: COWCAT

Dağıtım: COWCAT

Çıkış Tarihi: 2021 (PC), 2022 (Konsollar)

Steam Sayfası: BROK the InvestiGator

YORUMLAR
mit1980
20 Aralık 2020 03:30

İlk defa duydum. Demolarını indirip bir bakayım. Teşekkürler üstat :)

Parolamı Unuttum