Beklediğimiz Indie'ler - Evolutis

Cyberpunk 2077’nin indie kardeşi…

[ Haftalık Beklediğimiz Indie'ler köşemizde takip listemizde olan ve çıkmasını sabırsızlıkla beklediğimiz indie oyunları ilgi çekici beş maddede tanıtmaya çalışıyoruz. ]

Önümüzdeki yıl bizlerle buluşacak olan Evolutis, cyberpunk temalı, anime tarzı görsellere sahip ve hikâye odaklı bir oyun. Yayınlanan görsellere, tanıtım videolarına göz attığımızda, tanıtım metinlerini ve oyun hakkında yapılan paylaşımları okudukça umutlanmak için yeterince sebebimiz oluyor. Benim ilgimi çekmeyi başardı, bakalım sizin de dikkatinizi çekmeyi başarabilecek mi?

> Portekiz merkezli Poke Life Studio tarafından geliştirilmekte olan Evolutis, Neo Hong Kong’ta geçiyor. Cyberpunk bir atmosfer sunacak oyunda, her an canlı, her an ayakta olan şehrin sokaklarını arşınlayacak, karakterlerimizin arayışlarında onlara yardımcı olmaya çalışacağız. Sadece yöneteceğimiz karakterler değil, karşımıza çıkanlar da dikkat çekme potansiyeline sahip, şehrin kendisi gibi.

> Oyunda üç ana karakterimiz bulunuyor. Damon Watts. Hamile eşinin öldüğü düşünülüyor, o da bir yandan acısını yaşarken bir yandan kayıp eşini (veya onun cenazesini) bulmaya çalışıyor. İkinci karakterimiz madde bağımlısı Erick Warren. Kuzenini öldüren kişiyi arıyor Neo Hong Kong sokaklarında. Son olarak, ünlü bir dövüşçü olan Chelsea Williams var. Kendisi manevi babasını hayatta tutma çabası içerisinde. Görüldüğü üzere gayet ilgi çekebilecek karakterleri ve bu karakterlerin de dikkat çekebilecek arkaplan hikayeleri bulunuyor. Karakterlerimizin hikayelerinin kesişeceğini ve verilen bilgilerden hareketle bizleri dramatik bir anlatının beklediğini tahmin etmek zor olmasa gerek.

> Karakterlerimizin kendilerine has özellikleri olacak, geniş bir yetenek havuzu sunulacak. Haliyle bu da oynanışta farklılıklar bulunacağına işaret ediyor. Yakın dövüş de olacak oyunumuzda silahlı çatışmalar da. Araçlarla kaçış-kovalama sahneleri de bulunacak hackleme, gizlilikle ilerleme ve çeşit çeşit cihaz, alet-edevat kullanımı da.


> Oyunun seslendirme ekibinde yer alan tanıdık bir isim var: Bryan Dechart. Kendisini Detroit: Become Human’daki Connor rolünden hatırlıyoruz. Bryan Dechart’ın eşi Amelia Rose Blaire de oyunun seslendirme ekibinde yerini almış durumda -ki kendisi de yine Detroit: Become Human’da rol almış oyunculardan.

> Evolutis’in dikkat çeken yanlarından birisi girişte de bahsettiğim üzere grafik tarzı. Bir anime izlermişsiniz gibi hissettiriyor, ama bu sefer başrolde biz olacağız. Sık sık Akira’ya benzetildiğini görebilirsiniz -ki bence de çok haksız bir benzetme sayılmaz. Sonuçta bu kapıyı aralayan anime oldu kendisi ve çeşitli filmlere, dizilere ve oyunlara bir şekilde ilham kaynağı teşkil etti. Hideo Kojima’nın da ilham kaynaklarından birisiydi malumunuz. Şimdi de sıra Evolutis’te belli ki. Yine o dönem animelerinden Ghost in the Shell veya kült filmlerden birisi olarak kabul edilen Blade Runner’ı da anımsatıyor. Nitekim oyunun dağıtımcılığını üstlenen PM Studios da oyunu tanımlarken bu saydığımız yapımları zikrediyor. Öte yandan eğer oyunun geliştirme sürecine ilişkin malzemeleri inceleme şansı bulursanız, detaylara gösterilen özeni görüp sizler de oyunu takip listenize almayı düşünebilirsiniz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum