Belarus, 'Düşman Ülkelerdeki' İçerikleri Korsan Olarak İndirmeye İzin Verecek

Dünya tarihinde yeni bir sayfa

Sizi bilmiyorum ama ben, pandemi sürecinden beri insanlığın "mantığını" kaybettiğine inanıyorum. Etrafımızı savaşlar, skandallar ve isyanlar sarmış durumda. Günden güne de birbirinden garip haberler alarak iyice kendimizden geçiyoruz. İşte size hayatı sorgulatacak o kararlardan biri de Belarus'tan geldi.

1994 yılından beri Belarus'un başkanlık koltuğunda oturan Aleksandr Lukaşenko, pek de mantıklı bir devlet adamı olarak bilinmiyor. 2020 yılında Belarus'ta başlayan protestolar ile seçimi kaybetmek üzere olan Lukaşenko, sokağa dökülen halkı askeri gücü ile bastırarak diktatörlüğünü dünyaya ilan etmişti.

3 Ocak'ta yeni bir karar açıklayan Lukaşenko, bundan böyle Belarus'a "düşman olan" ülkelerin içeriklerinin korsan olarak kullanılmasına izin vereceklerini duyurdu. Bu şekilde Belarus'un "iç işlerine karışılmasının" önüne geçilecek.

Yasanın detaylarında hangi yazılımların ya da içeriklerin kapsama gireceği belirtilmemiş. Fakat Lukaşenko'yu devlet başkanı olarak tanımayan ABD'den gelen pek çok yazılımın korsan olarak kullanılacağı kesin. İşin içerisinde Windows ve Microsoft Office gibi yazılımlar bulunacaktır.

Elbette bu yazılımları kullanması tamamen ücretsiz olmayacak. Fakat para, yazılımı üreten kişilere değil Belarus'un kendi patent ofisine gidecek. Kullanıcılar, 3 sene içerisinde ödedikleri bu parayı geri alma talebinde bulunabilecek. Yalnız 3 yılın ardından para devlette kalacak.

 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum