BioWare, Mass Effect Legendary Edition'dan Denuvo'yu Kaldırdı

...ve oyunun kırılması bir gün bile sürmedi

BioWare dün Mass Effect Legendary Edition için yeni bir yama yayınladı ve bu yamanın amacı oyunun genel PC performansını artırmaktı. Ayrıca rapor edilen bazı buglar ve Illium'daki sis yoğunluğu gibi hafif de olsa eleştiri alan kısımlar da düzeltilmişti. BioWare bu yama ile oyunda kullanılan Denuvo kopya koruma sistemini de kaldırdı.

Genellikle yama notlarında Denuvo kaldırılmasına rağmen bir not bulunuyor, ancak Mass Effect Legendary Edition'ın notlarında buna değinilmemiş. Denuvo'nun bu kadar hızlı biçimde kaldırılmasına da alışık değiliz, EA'in buna nasıl izin verdiği de açıkçası merak konusu.

Oyundan Denuvo'nun kaldırılmasıyla, oyunun kırılması da bir oldu. Fairlight oyunun kırılmış halini paylaşırken, diğer scene grupları da oyunları ayrı ayrı repack halinde sunmaya başlamış gördüğüm kadarıyla.

Denuvo'su olan oyunları satın almayan önemli bir kesim var, EA'in bu hamlesi en azından bu kesimi de oyuna çekecek gibi duruyor. Üstelik oyunun inceleme notlarının da gayet iyi seyretmesi de bu sayıyı daha da artıracaktır.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum