Advertisement

Bir Stüdyoya Gizlice Sızıp Henüz Duyurulmamış Oyunlarını Keşfeden Çılgın Oyuncu

Allah’tan Hitman hayranı değilmiş

Digital Extremes’i duymuşsunuzdur. Epic Games ile birlikte Unreal Tournament’ı geliştirmesiyle ünlü, Kanada asıllı bu mütevazı firma Darkness 2, Warframe ve Darksector oyunlarının yapımcısıdır. Ayrıca Bioshock 2, Homefront gibi pek çok yapımın da çok oyunculu modlarının ve konsol sürümlerinin arkasındaki asıl isimdir. 1993’te kurulmasına rağmen henüz EA tarafından satın alınıp kapatılma onuruna erişmediğinden (!) aradan geçen bunca zamana rağmen faaliyetlerini şen şakrak sürdürüyor. Buna rağmen daima gözlerden uzak, kendi hâlinde bir firma olmuştur Digital Extremes. Kimdirler, nerededirler, ne üstünde çalışırlar pek bilinmez.

İşte bir oyuncu bu sır perdesini aralamayı kafasına koymuş ve Kanada’yı köşe bucak araştırarak stüdyonun yerini bulmuş. Üstelik sadece bununla da kalmamış ve gizlice içeriye sızıp şu sıralar geliştirmekte oldukları oyunun adını bile öğrenmiş. Kotaku’nun derlediği habere göre bu şahıs dün Reddit’te UndercoverLegend adıyla boy göstermiş ve yaptıklarını ballandıra ballandıra anlatmış:

Önce bir tutam geri plan hikâyesi: Digital Extremes’i yıllardır takip ediyorum; stüdyolarının Kanada’da olduğunu biliyordum ama nerede olduğuna dair hiçbir fikrim yoktu. Yıllardır bizden saklanıyor, nerede olduklarını açıklamıyorlardı. Onları buldum. Ofisleri [DEĞİŞTİRİLDİ]’nin köşesindeki [DEĞİŞTİRİLDİ]’in içinde. Nasıl mı buldum? Eh, eğer yeterince yükseğe çıkarsanız içeride bir Tenno heykeli olduğunu görebilirsiniz! Ayrıca pencereden baktığınızda geliştirici videolarını çektikleri yeri de görebiliyorsunuz. Tüm kapılar parmak izi tarayıcılarıyla açılıyor, çok havalı haha. Ama tek yapmam gereken kapıyı açan dövmeli bir elemanı takip etmek oldu. Bana hiçbir şey sormadı. Üzerimde Doctor Who tişörtüm vardı ve aralarına karışmak için elimden gelenin en iyisini yaptım.

Kimse orada çalışıp çalışmadığımı sormadı, ben de sadece sandalyelere oturup arada bir orada burada dolaştım. Saat 12:01’de yemeklerden sorumlu bayan sofranın hazır olduğunu söyledi ve ben de diğerleriyle birlikte sıraya girdim. Yemekler açık büfe usulü dizilmişti ve istediğinizi alabiliyorsunuz. Oturup bedava yemeğimin tadını çıkardım ve insanlarla konuşmaya başladım. Bana Keystone adında yeni bir oyun üzerinde çalıştıklarını söylediler. Dediklerine göre içinde kartlar olan bir FPS’ymiş (belki de magic the gathering gibidir) ama çok fazla şey açıklamadılar. […] Ortada ne bir güvenlik görevlisi var ne de kim olduğumu sordular. Sadece oraya ait olduğumu varsayıp üstüne üstlük bana bir de gizli oyunlarını anlattılar. Akşam 18’de çıkmaya başladılar, böylece ben de onları takip ettim. Hatta içlerinden biri bana “Yarın görüşürüz,” dedi, ben de kabul ettim.

Reddit yetkilileri kısa süre sonra bu girdiyi sitelerinden tamamen sildiler. Bu da anlatılanların doğru olduğunun esaslı bir kanıtı. Ama daha fazla ikna olmaya ihtiyacınız varsa olaydan bir gün sonra Digital Extremes yetkililerinin olayı doğruladığını, oyuncuların kendileriyle bir gün geçirme arzusunu memnuniyetle karşıladıklarını ancak bu tarz gizli girişleri tasvip etmediklerini, bunun yasalara aykırı olduğunu belirttiklerini ekleyelim.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum