Advertisement

Black Mirror Dizisi Geri Dönüyor!

Netflix'ten güzel haberler var

Netflix'in üye çekecek özgün içeriklerini saymaya başlayınca mutlaka Black Mirror ismi o tümcelerde yer alıyordu. Ancak Kara Ayna'nın son sezonunun üzerinden neredeyse üç sene geçti ve bu süre zarfında bambaşka bir dünyaya girdik. Bu yeni dünya ne kadar Black Mirror-vari orası tartışılır. Lakin artık neredeyse hiçbir şey üç sene öncesi gibi değil... Netflix de bunun farkına varmış olacak ki yepyeni bir Black Mirror dizisi için kolları sıvamış. Son olarak beşinci sezon ile aramızdan ayrılan dizi, altıncı sezonuna hazırlanıyor.

İlk olarak Variety'nin duyurduğu haberle birliklte yeni sezonla ilgili ilk detayları da öğrenme şansına eriştik. Görünüşe göre Netflix çok daha büyük bir proje planlıyor. Beşinci sezonun çok ötesinde, daha fazla bölüm ve daha uzun ekran süresi vaat eden altıncı sezonun her bir bölümü adeta bir sinema filmi kıvamında olacakmış. Diziye ayrılan bütçe de bununla paralel olarak yükselecek gibi gözüküyor. Dizinin mevcut hakları için ise ortada adeta bir kördüğüm var.

Orijinal dizinin yaratıcısı olan Charlie Brooker ve ortağı Annabel Jones, eski yapım şirketleri House of Tomorrow'dan ayrılmışlardı. Aradan geçen süreçte Black Mirror için pek de olumlu şeyler yaşanmadı ve bu yüzden yeni bir sezon görmemiz çok gecikti. Son olarak Black Mirror haklarını elinde bulunduran Bnijay şirketi ile Netflix nihayet bir anlaşmaya varmış gibi gözüküyor. Yeni sezonun yaratıcı direksiyonu nasıl şekillenecek tam olarak net değil ama ortada somut gelişmelerin olduğunu görmek sevindirici. Altıncı sezon için henüz resmi bir açıklama yapılmadı. 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum