Borderlands Filmi Anca Reklam Masraflarını Çıkardı

Gerisi ise adeta bir kara delik

Borderlands filminin gişede çakıldığı (hem de ne çakılmak) artık hepimizin malumu. Artık bundan geriye dönüş de yok çünkü filmin sinemalarda gösterim süresi artık sona eriyor. Borderlands filmi bundan sonra şansının dijital platformlarda deneyecek, artık oradan ne kadar gelir elde etse kardır diye düşünecekler.

Peki ama Cate Blanchett, Jack Black, Jamie Lee Curtis gibi isimlerin rol aldığı bu yapımın mali başarısızlı tam olarak ne ölçüde dersiniz? Film sektöründen veriler sunan The Numbers sitesine göre filmin sinemalardan elde ettiği hasılat 31 milyon dolar olmuş.

31 milyon dolar tabii ki az para değil, ama Borderlands filminin yapım maliyetinin 115 milyon dolar olduğunu düşünürsek devede kulak haline geliyor. Filmin reklam ve dağıtım masrafları 30 milyon dolardı, yani en azından bu masrafları çıkarmış diyebiliriz :)

Kötü oyun uyarlamalarının efsane yönetmeni Uwe Boll da Borderlands filminin kötü açılış haftasonundan sonra "Ha ha. Benim filmlerim R ile derecelendirilmişti, yine de bundan fazla para kazandı. Keşke yönetmeni ben olsaydım diyorsunuzdur." demişti.

Ama bu son hasılat açıklamalarından sonra Uwe Boll'un en kötü unvanını Borderlands'e kaptırmadığını söyleyebiliriz. Örneğin Alone in the Dark 12.6 milyon, Bloodrayne ise 3.6 milyon gişe yapmıştı.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum