Call of Duty, Hileciler İçin Yeni Bir Sistem Geliştirdi

Silahlarınıza sıkı tutunun...

Call of Duty serisinin adı son yıllarda sık sık hile ile anılır oldu. Geliştiricinin, Ricochet yazılımı ile adeta savaş açtığı hileciler, son dönemlerde yeni taktikler geliştirerek hilelerine devam etmenin peşinde. Öte yandan Ricochet geliştiricileri de bu yeni taktiklere karşı hazırlıklı olduğunu bir kez daha kanıtladı.

Kernel seviyesindeki bu anti hile yazılımı geliştiricisi, Call of Duty özelinde keşfettiği bulguları oyuncular ile paylaştı. Ricochet geldiği günden beri oyundaki hileci sayısında ciddi düşüş yaşandığı gözlemleniyor.Fakat buna rağmen veriler dengede değil. Ricochet'ye göre hilecilerin sayısı sürekli dalgalı şekilde seyrediyor.

Hilecilerin sürekli olarak yeni yazılımlar geliştirdiğini açıklayan Ricochet, bunun için önemli adımlar atmayı sürdürecek. Hatta sistem artık yeni güçleri ile birlikte hileciler ile dalga geçecek.

Örneğin "Damage Shield" eklentisini alacak hileciler, silahları ile diğer oyuncuları öldüremeyecek. "Cloaking" isimli eklenti ile ise hilecilerin bulunduğu ekip dışında kimseyi görememesi sağlanacak. Fakat üçüncü ve son eklenti hepsinden çok daha komik. "Disarm" adı verilen bu seçenek hilecilerileri damgaladığında, oyuncular bıçaklarını bile kullanamıyor.

Ricochet, bu son eklenti için "videoların internete düşmeyebileceğini" ifade etmiş. Fakat ekibin söylediğine göre hilecileri bu halde izlemek epey keyifli.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum