Capcom Turnuvasında Yanlış Street Fighter Kullanıldı

Olumsuzluklardan İyi Yönler Çıkarmak

Geçtiğimiz haftasonu Capcom'un düzenlediği Street Fighter 4 Pro turnuvasında ilginç bir hata ortaya çıktı.

Pro turnuvası kapsamında yapılan bölgesel turnuvalardan birinde Ultra Street Fighter 4'ün farklı bir versiyonunun kullanıldığı anlaşıldı. Üstelik bu durum anlaşılana kadar da 4 adet maç çoktan oynanmıştı.

Bu hatayı fark eden turnuva oyuncuları oldu. Normalde Ultra Street Fighter 4'ün tüm güncellemelerinin yapıldığı 1.04 versiyonunu oynamaları gerekirken oyunun güncellemesiz halinin oynandığı anlaşıldı.

Turnuvanın organizatörü John Choi de bu durumla ilgili bir açıklama yaparak hatanın sebebini aktardı. Turnuvayı gerçekleştirdikleri konsolun bir sebepten dolayı gittiğini belirten Choi, yerine koydukları konsolun sabit diskinde oyunun güncellemesinin bulunduğunu fakat Xbox'a CD'yi taktıkları zaman sabit diskteki veriyi okumak yerine oyunun CD'sindeki veriyi okuduğunu söyledi. Hatayla ilgili tüm sorumluluğu kabul ettiğini açıklayan Choi, bu durumun kendisi için ağır bir ders olduğunu da ekledi.

Ayrıca Choi, yanlış versiyonun oynanması sebebiyle daha önceden yapılan maçların Capcom yetkilileri ve hakemler tarafından geçersiz kılınmasına da hak verdiğini belirtti. Fakat daha önce yapılan maçlar tekrar oynandığında önceden kazanmış olan Kazunoko isimli oyuncunun bu kez elenmesi yüzünden üzüntü duyduğunu söyleyen Choi, kendisine bir sonraki Street Fighter turnuvasında yer bulabilmesi için teklif yaptı. Turnuva için gerekli olan yol vb. tüm masrafları karşılayacağını da belirtti.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum