Cardboard Town - İlk Bakış

Şehri bana verseler coştururum ama seçmen potansiyelimi görmüyor

Beni artık az buçuk tanıyorsunuz. Kart ya da kutu oyunu gördüm mü, duramıyorum. İkisini bir arada gördüm mü, hiç duramıyorum. İşin içine bir de bir tık inşa etme, kaynak yönetme girdi mi; beni unutun.

İşte o yüzden de Stratera Games’in yeni oyunu Cardboard Town’a ilk duyurulduğundan beri bayağı yükseliyordum desem, sanırım neden diye sormazsınız. Yakın zamanda demosu da çıkınca dedim abiler, bunun demosu beni kesmez, salın beni bu oyuna.

Ve birkaç gündür sınırlarını zorladığım kadarıyla şunu söyleyebilirim ki, inanılmaz bağımlılık yapıcı bir şehir kurma oyununun temelleri atılıyor.

Şuraya mutlu bir ormanlık alan kartı çizelim!

Cardboard Town bir kaynak yönetme oyunu. İlk bakışta sanki çok basitmiş gibi gelebilir, fakat alakası yok. Gözümün içine bakın, vallahi yok. Evet, kavraması çok basit. Bir miktar paranız var. Her tur 2 kart çekiyor ve bir miktar para kazanıyorsunuz. Her kartın belirli bir ücreti var. Şehrinizde yaşayan insan sayısı arttıkça hem seviye atlayıp farklı güçlendirmeler kazanıyorsunuz, hem de tur başına şehrin sahip olduğu bütçe artıyor.

Bunun yanı sıra bir de şehrin dengelenmesi gereken kaynakları var. Su, elektrik, güvenlik ve yeşil alanlar. Kimi yapılar size kaynak sağlarken, kimileri kaynak tüketiyor. Örneğin şehrin bir köşesine fışkiye(!) inşa etmek isterseniz yeşil alan kazanıyorsunuz ama su kaybediyorsunuz.

Tabii bir de şehrin başına gelebilecek felaketler var. Bu felaketlerden kurtulmak için kamu çalışanlarını kurban etmeniz gerekiyor. (ÜZGÜNÜM STRATERA GAMES EKİBİ, BEN BUNU BÖYLE ANLADIM.)

Mesela polis merkezi inşa etmek size +1 kamu çalışanı veriyor. Eğer bazı kaynaklarınız sıfırın altına düşer de başınıza bir felaket gelirse, bu felaketi yönetebilmek adına bir ya da daha fazla kamu çalışanını felaket tanrılarına kurban ediyorsunuz.

Eğer bütün bunlardan vakit bulup da ara sıra festival kutlayabilirseniz, belki birkaç turluğuna kafanızı rahat ettirecek güçlendirmeler de edinebilirsiniz.

Şu kurabiyeden alınan her lokma bize yol, su, elektrik olarak geri dönse…

Cardboard Town’ın kodunu elime tutuştururken, “Ya hala çok ham ama, haberin olsun,” falan dediler ama kart, güçlendirme ve Allah için felaket çeşitliliği beni bayağı şaşırttı.

Evet, şu anda kart çekme ve kaynak dengeleme konusunda bazı sıkıntıları var. Özellikle su ve yeşil alan gelmedi mi gelmiyor, bazı oyunlarda çığ gibi büyüyen bir açık yaratıp oyunu erkenden bitiriyor. Bazı kartları tanımak için oyunu birkaç kere oynamak da gerekiyor. Mesela o katlı otoparkla ben ezeli düşman olduk. Lanet şeye yer açıyorum, kart gelmiyor. Katlı otopark çıkınca yol kartı düşmüyor. SAÇIMI BAŞIMI- Şey, her kenarının bir yola bağlanması gerekiyor da…

Ama bütün bunları bir test sürücüsü kafasıyla, geri dönüş olsun diye yazıyorum tabii. Dediğim gibi, henüz demosu yeni çıktı Cardboard Town’ın. Yani siz asıl oyuncularıyla buluşmasına daha bir miktar zaman var. Fakat şimdiden, taşların yerine oturduğu bir ana denk geldiniz mi inanılmaz saran, tekrar oynanabilirliği çok yüksek bir oyun olmuş. Darısı tam sürümünün başına.

Not: Elle tutulabilir versiyonundan da kurabiye çıksın n’olur n’OLUUUR!!!


Yapım/Dağıtım: Stratera Games

Çıkış Tarihi: 2023

 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum