Chris Roberts’tan Star Citizen’a Dair Bir Mektup Var

Londra’dan dönen Roberts, balkondan kitlelere seslendi.

Son dönemlerde Star Citizen’a dair ortaya çıkan endişelere bir cevap da Chris Roberts’tan geldi.

Cloud Imperium Games’in başında olan ve Star Citizen’ın arkasındaki ismin ta kendisi Chris Roberts, yazdığı bu uzun mektupta hem bağış yapmış olanları gelişmelere dair bilgilendirdi, hem de soru işaretlerini biraz dolaylı yoldan da olsa cevapladı.

Squadron 42’nin, yani Star Citizen’ın tek kişilik oyun modu olan modülü ile ilgili gelişmelerle başlıyor Roberts. İlk bölümünün (bölüm bölüm yayınlanacak) Mo-cap çekimleri bitmiş.Tabii bu kadar uzun sürmesinin ardında Roberts’a göre günümüz oyunlarından daha ileride bir teknik altyapının olması var. Roberts, “Star Citizen ve Squadron 42’deki her şey gibi sınırları zorlamaya çalışıyoruz. Animasyonlar için üstünde çalıştığımız teknolojiyle, shader’larla ve yapay zekâyla filmlerle yarışan bir derinlik sunmayı amaçlıyoruz. Önce Squadron 42’de gerçekleşecek bu, sonrasında ise yarattığımız evrende de olacak.” diyor.

FPS modülü olan Star Marine, bildiğiniz üzere ertelenmişti. Roberts, bazı basın kurumlarının “müdülün tümüyle terk edildiği” göndermesine içerlemiş. Roberts, yakın bir zamanda (ki düşündğümüzden de yakınmış) FPS modülüne kavuşulacağını söylüyor.

Roberts, artık büyük bir firma olduğundan bahsediyor mektupta. Los Angeles, Austin, Wilmslow, Birleşik Krallık ve Frankfurt, Almanya’da farklı ofisleri ve 255 çalışanı olduklarını söylüyor. Böyle bir insan topluluğunda ekibe katılan ve ayrılanların kaçınılmaz olduğunu da belirtiyor ki, özellikle idari kadroda ayrılmış olan insanlara dair bir açıklama bu aslında.

Gelelim gecikmelere… Star Citizen’ın yola çıktığı planla şu anki oyunun arasında dağlar kadar fark olduğundan, projenin gecikiyor olmasının normal olduğunu söylüyor. “Star Citizen önemli, çünkü o büyük ve zorlu bir hayal. Başkalarının denemeye korktukları bir oyun. Sizler Star Citizen’ı, daha önce örneğini gördüğünüz için desteklemediniz. Aizler, yayıncılardan rahatsız olduğunuz ve büyük oynamaya niyetli olduğunuz için buradasınız” deyip aslında ucundan da Derek Smart’a da dokundurmuş oluyor.

Açık bir geliştirme sürecinin de bu gecikmede rol oynadığını kabul ediyor Roberts bu arada. Arena Commander’ın, hangar modülünün ayrıca yapılıp sunuluyor olması, onların geliştirme ritmini de etkiliyormuş. Ama Roberts, bu konuda kendinden ve verdikleri karardan emin.

Genel olarak baktığınızda, Roberts özellikle oyununu destekleyenlere karşı oldukça açık bir portre sunmaya çalışıyor mektupta. Özellikle Squadron 42’nin son dönemlerde yaşadığı geliştirme sürecini apaçık paylaşıyor. Ayrıca sorulara da elinden geldiğince cevap veriyor ve ortada bir güven tazeleme girişimi yok. Yani Roberts, zaten yıkılmış bir güvenin olduğuna inanmıyor diyebiliriz. Onun dışında Gamescom’da göstermek için hazırlandıkları bir şeyden bahsediyor ki, ben onu ayrıca merak ediyorum diyeyim.

Tabii hâlâ herhangi yeni bir modül için net bir çıkış tarihi bulunmamakta. Her şey değişkenlik gösterebilir. Ama Star Citizen yapılmaya, Roberts da kitleyle iletişim halinde olmaya devam ediyor.  

YORUMLAR
Parolamı Unuttum