Çin'in Yeni Yasaları, Gacha Oyunlarının Sonunu Getirebilir

Genshin'im de Genshin'im

Çin hükümetinin yeni kararı gacha endüstrisini etkileyecek gibi görünüyor. Çin'in Ulusal Basın ve Yayın Organları Düzenleme Kurulu (PPA), yeni bir yasa tasarısı ile parlamentonun kapısını çalacak. Bu yasa tasarısı ile oyuncuların "günlük ödüller alması" ve  "günlük harcamalar yapması" engellenmek isteniyor.

Tasarının asıl amacı, oyuncuların oyunlara ayırdığı zaman ve parayı sınırlayabilmek. PPA, oyuncuları "gereksiz tüketim" yapmaktan uzaklaştırmak istiyor. 

Şimdilik yasa tasarısının spesifik bir oyunu hedef aldığını söylemek zor. Fakat işin içine "zaman ve para" konsepti karıştığında akıllara ilk olarak MMO'ların geldiği kesin. "Günlük giriş ödülleri" ise gacha dünyasının olmazsa olmazlarından. Buna ek olarak oyuncuların bu tip oyunlara ciddi harcamalar yaptığı biliniyor.

Tasarının gündeme gelmesi ile birlikte Tencent ve Netease gibi markaların hisse değerleri bile ciddi kan kaybetti. Örneğin Tencent'in hisseleri cuma günü gelen haberlerin ardından yüzde 12 düşüş yaşadı.

Bu düzenlemenin dünya oyun endüstrisine yaşatabileceği sorunları tahmin etmek güç. Fakat Çinli oyuncular, tasarı kabul edilirse, ciddi sıkıntılarla karşı karşıya kalabilir.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum