Advertisement

Cobra Kai'nin Yaratıcılarından Duke Nukem Filmi Geliyor

Hiçbir oyun adapte olmaktan kaçamaz...

Çizgi roman uyarlamaları konusunda sineğin kanadındaki yağı bile çıkardıktan sonra yapımcıların yeni gözdesi oyunlar. Tüm sektör gizli bir toplantıda bir araya gelmişçesine yeni, eski demeden bütün oyunları ya film ya da dizi olarak ekrana adapte etmeye hazırlanıyor. 1990'ların favori oyunlarından benim de çocukken ayıla bayıla oynadığım Duke Nukem de bu akımdan kaçamadı. Dune ve Godzilla filmlerini de yapan Legendary Entertainment'ın yapımcılığını üstleneceği filmin yaratıcı ekibi de Cobra Kai dizisinden.

Film hakları Gearbox'ın elinde olan Duke Nukem'i Cobra Kai'nin yaratıcıları Josh Heald, Jon Hurwitz ve Hayden Schlossberg beyaz perdeye taşıyacak. Bir başka oyun filmi olan Assassin's Creed'in yapımcılarından Jean Julien Baronnet de yine yapımcı olarak filmin kadrosunda yer alacak. 1991 yılında Apogee Software çatısı altından çıkan ve tarih boyunca oyunları milyonlarca kopya satan Duke Nukem serisi özellikle platform oyunlarıyla birlikte büyük beğeni toplamıştı. Daha sonra zaman içerisinde epey kötü oyunlarla hayranlarını üzen Duke Nukem'in haklarını ve 3D Realms'i 2011 yılında Gearbox satın almıştı. 

1980'lerin aksiyon filmlerinden ilham alan karakteri, olaylara mizahi yaklaşımı ve Chuck Norrisvari tavırlarıyla Duke Nukem gerçekten nevi şahsına münhasır bir karakterdi. Duke Nukem'in beyaz perde adaptasyonlarıyla ilgili daha önce Paramount ismi gündeme gelmişti. Hatta Paramount'un başrol için John Cena'yı düşündüğü söyleniyordu. Ancak bu haber gerçeğe dönüşmedi ve Duke Nukem için beyaz perdede yeni bir sayfa açılıyor. Filmin kadrosu ve vizyon tarihi ise henüz açıklanmadı. 
 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum