Counter Strike'da Hile Skandalı

Bazı oyuncular dopingli çıktı

Uzun süredir oyun dünyasında bir hile olayı görmüyorduk ki geçtiğimiz günlerde oyun camiası için pek sevindirici olmayan bir haber aldık.

Counter Strike: Global Offensive oynayan bazı profesyonel oyuncuların açıkça hile yaptıkları ortaya çıktı. PC GAMER’ın hazırladığı rapora göre profesyonel oyuncular Hovik "KQLY" Tovmassian, Simon "smn" Beck, ve Gordon "Sf" Giry’nin Counter Strike Global Offensive’de3. Parti hile yazılımları kullandığı tespit edilmiş ve Steam VAC’den banlanmışlar.  Normalde VAC oldukça güvenli olmasına rağmen tespit edilmesi oldukça güç bir program kullandıkları için kolayca fark edilememişler.

1411646193.7478

Takımı Titan’dan atılan Tovmassian Facebook sayfasından şu açıklamayı yaptı:

“Dün gördüğünüz üzere VAC tarafından banlandım ve ne yazık ki gerekçeli karar çıktı. Beni destekleyen herkese çok üzgün olduğumu söylemek istiyorum. Ne b.k yediğimin farkındayım. Artık kariyerim sona erdi ve takımım çok kötü bir duruma düştü. Onlar bunu hak etmemişti.”

Tovmassian ayrıca ona bu yazılımı veren kişinin başka oyunculara da verdiğini söyledi ki eğer bu doğruysa daha çok oyuncu hile işine karışmış olabilir. Bu olaydan sonra Dreamhack Winter 2014 turnuvasına katılacak oyuncuların dürüstlüğü ve becerileri de sorgulanmaya başlandı. Dreamhack Winter 2014 turnuvasının en yetkili kişisi Tomas Lyckedal’da düşüncelerini şöyle ifade etti:

“2001 yılından beri profesyonel bir oyuncunun bu şekilde banlandığını zannetmiyorum. Elbette her zaman hile yapanlar oldu ancak onlar hep yarı profesyonel, yerleşik olmayan oyuncular. Turnuvanın yapılmasına yakın zamanda böyle bir şeyin olması utanç verici. Umarım daha fazla takımın başına bu gelmez. Bu adil bir spor olmalı ve öyle de olsun."

Oyungezer olarak bileğinizin hakkıyla oyun oynamanızı ve hile yapmamanızı şiddetle tavsiye ediyoruz. 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum