COVID-19 Döneminde Mobil Oyunlar Haftalık İndirilme Rekoru Kırdı

Haftalık indirme sayıları 1,2 milyara kadar çıkmış!

COVID-19 döneminde evlere kapanmak durumunda kalan pek çok kişinin oyunlara yöneldiği sıklıkla ifade ediliyor. Bunun bir yansıması da mobil oyunlar alanında olmuş.

App Annie adlı firma tarafından yapılan piyasa analizine göre, mobil oyun indirme sayılarında Ocak ayından Mart ayına %35’lik bir artış olmuş. Mart ayında haftalık ortalama oyun indirme sayısı 1,2 milyar düzeyine ulaşmış durumda.

Mobil oyun piyasası diğer platformlara göre avantajlı konumunu koruyor. Bu yıl için yapılan tahminler, mobil oyun piyasasının sektörden aldığı pay PC oyunlarının 2,8 katı iken konsol oyunlarının da 3,1 katı düzeyinde olacak.

Özellikle Uzakdoğu piyasasında mobil oyunların oldukça revaçta olduğu görülüyor. Türlerine göre bakıldığındaysa ‘casual’ oyunların %13 gibi bir payla ilk sırada yer aldığı, en hızlı büyüyen kategorinin ise %10 ile simülasyon kategorisi olduğu görülüyor.

Görülen o ki önümüzdeki dönemde de oyun piyasasında mobil oyunların ağırlığından bahsetmeye devam edeceğiz. PC ve konsol cephesinden bir karşı hamle gelebilir mi, ne dersiniz?

YORUMLAR
Parolamı Unuttum