CS:GO, Rekor Üstüne Rekor Kırmaya Devam Ediyor!

Oyun 1 milyon oyuncu barajına dayandı

Counter-Strike: Global Offensive, yeni bir rekor ile karşımızda. Çıkışının üzerinden neredeyse 8 sene geçen oyun, bu sene ikinci kez eşzamanlı oyuncu rekorunu kırdı. Steam Charts'ın verilerine göre oyun, Steam'in zirvesindeki yerini de sağlamlaştırmayı başardı.

Daha önce 900.000 eşzamanlı oyuncu ile kendi rekorunu kıran CS:GO, şimdilerde bu rakamı 924.045 kişiye çıkararak merdiveni bir milyon barajına dayadı. Oyunun daha önceki rekoru Şubat ayının ikinci haftasındaki 901.681 eşzamlı oyuncu sayısı idi. Yükseliş ivmesi şiddetle devam eden ikonik FPS, yavaşlayacağa benzemiyor.

Kasım 2019'da başlayan bu kuvvetli yükseliş, CS:GO'yu Dota 2'nin sarsılmaz tahtına oturtmayı başarmıştı. Ocak ayında ortalama oyuncu sayısını 44.000 kişiyle pekiştirmiş. Şubat ayında ise yükseliş 41.000 bandında kalmış. Fakat buna rağmen satırları yazdığım esnada oyunda 442.000 aktif oyuncunun olduğunu görebiliyorum.

Bu ani yükselişin arkasında pek çok sebep olsa da oyunun son dönemlerde yaptığı zirve, efsanevi IEM Katowice turnuvasına bağlanabilir. 50.000'den fazla izleyicinin beklendiği turnuva corona virüs sebebiyle seyircisiz oynanacak olsa da pek çok oyuncu turnuvaya CS:GO üzerinden destek veriyor gibi.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum