CS:GO'nun Tartışma Yaratan "İntihar" Kuralı Eski Haline Döndü

IEM kuralları değişti

Hala dünyanın en çok izlenen espor etkinliklerine ev sahipliği yapan Counter-Strike: Global Offensive, bugüne gelene kadar pek çok tartışmaya da sahne oldu. Sık sık kuralları, haritaları hatta silahları değişen oyun, yeni bir değişiklik ile karşımızda. 

CS:GO'nun espor sahnesinin en büyük Major'larını düzenleyen Intel Extreme Masters, 4 Kasım'da yayınladığı güncelleme ile oyun içi intiharı yasaklamıştı. Güncellemeye göre oyuncular "bilerek karakterlerinin ölümüne" yol açamayacak, karşı takımdaki oyuncuların kendisini öldürmesine izin verecekti. Örneğin Vertigo'da haritanın dışarısına atlamak bu kuralların dışında bir hareket olacaktı.


IEM bu kural ile birlikte oyunun çok daha temkinli oynanmasını amaçlıyordu. Bildiğiniz üzere karşı takımda kalan son kişinin intihar etmesi, takıma ekstra para getirmiyor ve ekonomisinin bozulmasını sağlıyordu. Fakat kurala gelen tepkilerin ardından IEM, bu fikri tekrar rafa kaldırmış gibi görünüyor.

Yeni yayınlanan bir açıklama ile oyunun tekrar eski kurallara döndüğünü açıklayan IEM, yaptığı duyuruda şu ifadeleri kullanmış: "Dikkatli incelemelerin ardından bu karardan geri adım atıyoruz."

Sizce bu durum oyunun gidişatını nasıl etkileyecek? CS:GO'nun rekabetçi karşılaşmalarında intihar seçeneği olmalı mı? Cevaplarınızı yorumlara bekliyoruz.

YORUMLAR
SevişenBoğa
10 Kasım 2019 13:37

Sonuçta orada atlama da oyunun taktiksel bütünlüğünün bir parçası. Düşman takım slow finger olmasın, bir zahmet gitsin vursun adamı.

Parolamı Unuttum