Cyberpunk 2077’ye Kavuşmamıza Daha Çok Var

Dost acı söyler derlerdi de inanmazdım

CD Projekt RED’in gösterildiği ilk günden beri deli bir merakla beklenen sıradaki oyunu Cyberpunk 2077’yle tanışalı 3 yıl olmuş… İnanabiliyor musunuz? O zamandan bu yana CDPR oldukça yol katetti: The Witcher 3 çıktı, 16 ücretsiz DLC ve oyunda pek çok şeyi düzeltip geliştiren yamalar yayınlandı, Hearts Of Stone geldi… Ama Cyberpunk 2077’den neredeyse hiç ses çıkmadı.

Canına tak eden iDigitalTimes editörlerinden biri PAX East 2016’da CDPR ekibinden Jose Teixeira bir köşeye sıkıştırıp kendisine bu konuyla ilgili birkaç soru sormuş. Aldığı cevaplarsa tatmin hücrelerimizi doyurmaktan bir hayli uzak.

Şu anda Blood and Wine’ı geliştirdiklerini ve bunun Geralt’ın son macerası olduğuna değinen Teixeira, The Witcher 3 için milyonlarca genişletme paketi yapabileceklerini, çünkü o dünyada anlatılmayı bekleyen bir sürü hikâye olduğunu ancak böyle bir niyetleri olmadığını ve ekip olarak Cyberpunk 2077 üzerinde çalışmak için çıldırdıklarını dile getiriyor.

Bununla birlikte yeni oyunları için beklentinin çok yüksek olduğunu bildiklerini de belirtiyor Texeria. “Oyunların kullanıcılara ulaşmasının farklı yolları vardır. Witcher’da bir kartopu etkisi söz konusuydu; oyunu tanıyan hardcore oyuncular onu kulaktan kulağa yayarak geniş bir kitle tarafından tanınmasını sağladı. Oldukça yavaş bir süreçti. Cyberpunk 2077’de ise tek yaptığımız küçük bir fragman yayınlamaktı ve o andan itibaren herkes çılgına döndü. Gösterilen ilgi çığ gibiydi.”

CDPR birinci önceliklerinin işte bu yoğun ilgiyi ve büyük beklentiyi hakkıyla karşılamak olduğunu düşünüyor. O nedenle Blood and Wine’ın dışında kalan tüm programcılar şu sıralarda grafik motorunu, yazılımlarını ve geliştirme araçlarını yükseltmekle meşgulmüş. Bunu yaparken The Witcher 3’ten edindikleri tecrübelerin ışığında hareket eden yapımcılar bu sayede oyunu daha kolay ve hatasız yapabilmeyi amaçlıyor.

“The Witcher 3 tamamlandığında tüm ekibin elinde istedikleri yeni geliştirme özelliklerine dair listeler vardı. Buna yeni bir görsel efekt editörü de dâhil.”

Cyberpunk 2077’nin çıkışı 2016 ile 2021 yılları arasında bir tarihte gerçekleşecek. O yüzden siz siz olun, nefesinizi tutmayın.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum