Cyberpunk 2077'nin Çıkışında AMD İçin Ray Tracing Desteği Olmayacak

Taraflar seçiliyor

Geçenlerde yeni oyunlarda AMD veya Nvidia'ya özel ray tracing döneminin başlayacağını söylemiş, buna örnek olarak da ilk olarak sadece AMD için ray tracing desteği sunan Godfall'u göstermiştik. Şimdiye kadar sadece Nvidia kartlarda ray tracing desteği olduğu için böyle bir ayrım dikkat çekmiyordu ama bundan sonra çekecek.

Cyberpunk 2077 de Nvidia partner oyunlarından biri, 'en iyi Nvidia'da oynanır' logosu içeren oyunlardan biri yani. CD Projekt Red'in küresek topluluk lideri Marcin Momot, Twitter'dan kendisine yöneltilen soruya cevap verdi ve Cyberpunk 2077'nin çıkışında AMD ekran kartları için ray tracing desteğine sahip olmayacağını açıkladı. Yani AMD'nin yeni ekran kartı serisinden 6800 XT sahibi de olsanız Cyberpunk 2077'yi bir süre daha ray tracingli oynama hayallerine veda edebilirsiniz.

Momot, "AMD ile birlikte çalışarak en kısa sürede bu özelliği oyunumuza ekleyeceğiz" dese de, aslında bu gecikmenin sebebi çok büyük ihtimalle oyunların partneri olduğu markaya öncelik sunacak olması.

Yakın gelecekte çıkacak oyunlara baktığımızda Far Cry 6'nın AMD partneri olduğu görülüyor, bakalım onda da ray tracing önceliği AMD'de mi olacak?

YORUMLAR
Parolamı Unuttum