Cyberpunk: Edgerunners, CDPR'a Tarihinin En İyi Üçüncü Çeyreğini Yaşatmış

Başarılı bir iş, her şeyi değiştiriyor

Cyberpunk 2077'nin, CD Projekt RED tarihine geçen bir çıkış süreci yaşadığını söylemek yanlış olmaz. Buna rağmen kısa sürede 10 milyon satış rakamını aşan oyun, gelen güncellemelerle de kendisini toparlamayı başarmıştı. Fakat oyunun en az çıkışında yaşadığı patlamayı yaşatan şey bu güncellemeler değildi.

Oyunun da konu aldığı evrende geçen Netflix yapımı Cyberpunk: Edgerunners, Cyberpunk 2077'nin satışlarını patlattı. Hatta animenin etkisi o kadar büyük olmuş ki, CDPR tarihinin en iyi üçüncü çeyrek performansını göstermeyi başarmış. Geliştiricinin yayınladığı yeni finansal rapora göre üçüncü çeyrekte stüdyo 54.3 milyon dolar gelir elde ederek kendi rekorunu kırmış. Bu gelirin büyük bir kısmı da Cyberpunk satışlarına ait.

İngilizce altyazıyı açmayı unutmayın.

Finansal verileri açıklayan CD Projekt CFO'su Piotr Nielubowicz, Edgerunners'ın yakaladığı başarının altını çiziyor. 19 farklı ülkede Netflix'in düzenlediği top 10 listesine girmeyi başaran anime, milyonlarca izleyiciye ulaşarak Cyberpunk'ın küllerinden dirilmesine yardımcı oldu.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum