Dava Açılmadan Önce Duke Nukem: Mass Destruction Nasıldı?

Ne çektin be Duke!

Geçtiğimiz yıl Mass Destruction adlı bir Duke Nukem oyunuyla ilgili bir teaser site açılmıştı.

Ancak; Rise of the Triad yeniden yapımının arkasındaki stüdyo Interceptor Entertainment'in geliştirdiği, 3D Realms'in yayımcılığını üstlendiği bu oyunla ilgili küçük(!) bir sıkıntı vardı. Duke Nukem markasının hakları Gearbox stüdyosundaydı ve nihayetinde taraflar davalık oldu.

Bir NeoGAF kullanıcısının dava belgesi olarak paylaştığı aşağıdaki resimler Mass Destruction'a ait. İlk ikisi trailer'dan, sonrakiler oyuniçi. 

duke-nukem-mass-destruction-1

duke-nukem-mass-destruction-2

duke-nukem-mass-destruction-3

duke-nukem-mass-destruction-4

Dava açıldıktan kısa süre sonra da Interceptor stüdyosu tarafından Bombshell adlı bir oyun duyuruldu. Shelly 'Bombshell' Harrison adlı biyonik kola sahip bir karakteri yöneteceğimiz Bombshell uzaylı düşmanlar, ağır silahlar ve farklı türleri barındıran bir oyun mekaniği vaat ediyor. Duke Nukem oldu size Bombshell.

Dava sonucu ne mi oldu? Beklendiği gibi mahkeme Gearbox'ın haklı olduğuna, Duke Nukem: Mass Destruction'ın yapımının durdurulmasına karar verdi.

Duke Nukem Forever'dan beri suskun kalan seri için geçtiğimiz yıllarda da Duke Begins adında bir reboot oyunu konuşuluyordu fakat Gearbox'tan hiç ses çıkmadı. Nedir bu Duke Nukem oyunlarının çektiği arkadaş?

YORUMLAR
Parolamı Unuttum