David Cage: Para İçin Oyun Yapmam

Quantic Dream'in kurucusu Cage oyunları maddiyat için yapmadığını söyledi.

Önce Omikron Nomad Soul, sonra Fahrenheit Indigo Prophecy ve son olarak Heavy Rain.  Hepsi hikayeleri ile akıllara mıhlanan başarılı yapıtlar. Peki bu işin sırrı nedir? David Cage'in son açıklamaları bunun cevabı gibi.

Başlığı okuyunca "Hadi ama kimi kandırıyorsun be adam?" diyebilirsiniz. Ama yukarıda saydığım oyunlara bakarak "Aynası İştir Kişinin" atasözümüzü hatırlarsanız Cage'nin sözlerindeki samimiyete inanabilirsiniz.

Quantic Dream'in kurucusu David Cage, "Maaş için çalışmam, para için oyun yapmam. Oyunları tutkuyla hazırlarım çünkü bir şeyleri paylaşmak isterim, çünkü anlatmak istediğim şeyler vardır," dedi.

Cage aslında bir kurgu yazarı ve her yazar gibi onun da duygusal yönleri gelişmiş durumda. İlk defa Heavy Rain ile kendini anlatmaya başladığını hissettiğini söyleyen Cage, bildiğiniz ve tecrübe ettiğiniz şeyleri yazmak çok daha kolaydı dedi.

Ölümle yüzleşmek beni sarstı. Bana çok yakın birini kaybettikten sonra bunun hakkında bir şey yazmak istedim. Bu değişim hakkındaydı, kim olduğunu kabul etmekle ilgili, korkularla yüzleşmekle. Ölümden sonra neyin olduğuyla alakalıydı.

 Ve tabii ki Beyond: Two Souls'a da değinmeden etmedi.

Sizi neyin beklediğini asla bilemeyeceksiniz. Jodie'yi çocukken mi yöneteceksiniz, ya da gençken veya yetişkinken? Bilemezsiniz. Evsiz mi olacaksınız? Takip mi edileceksiniz? Kısacası oyun tamamen tahmin edilemez olacak ve benim de sevdiğim yönü de bu. Sadece hikayesi yüzünden değil sizin kararlarınız yüzünden tahmin edilemez olacak.

Son olarak Heavy Rain'in devamını hiç düşünmediğini itiraf eden Cage, oyunun Sony'e €100 milyon kazandırmasına rağmen bu konuda kendisini zorlamadıkları için firmaya minnettar olduğunu belirtti.

Her gün yeni bir Quantic Dream ya da Beyond: Two Souls haberi çıkmasına rağmen öyle güzel detaylar öğreniyoruz ki bu haberler bizi sıkmıyor aksine oyuna olan merakımızı gittikçe körüklüyor. Özellikle Cage'nin son açıklamaları beklentilerimizi gene tavan yaptı...

 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum