Dead Cells'te Artık Başlangıç Ekipmanlarını Seçmek Mümkün - Ama Bu İyi Bir Şey Mi?

Olmasa da olurdu

Motion Twin, Dead Cells'i hiç durmadan geliştirmeye devam ediyor ve oyuna gelen son yama da bunun örneklerinden biri. Bu 1.1 güncellemesiyle birlikte oyuna yeni bir oyun modu eklendi ve bu Custom Mode'da oyuna hangi ekipmanlarla başlayacağınızı artık seçebileceksiniz.

Custom Mode'da sadece başlangıçtaki silah, yay, kalkan vs gibi eşyaları seçmekle kalmayacak, oyundaki satıcılarda hangi ekipmanların satışta olacağına varıncaya kadar pek çok 'rasgele' şeye müdahale edebileceksiniz. Yani bu mod oyuncuya oyunun özellikle de ganimetleri üzerinde mutlak kontrol veriyor desek yeridir.

Dead Cells'in bence en güzel yanı bu rasgelelik zaten. Oyunun başında alışmadığınız silahlarla karşılaşmak, onları kullanmayı da öğrenmek, karşınıza çıkan tuzaklara, bombalara ve silahlara göre farklı stratejilere uyum sağlamak güzel bir şey. Yani sadece haritaların farklılaşması bu derecede bir zenginlik sunamazdı. Ben de zaman zaman "keşke en başta şu silah çıksa" diye düşünüyorum ama zaten ileriki bölümlerde illa ki alışık olduğunuz tarzda bir silah bulabiliyor ya da satın alabiliyordunuz ve oyunun son bölümlerine çoğunlukla alıştığınız komboları kullanarak varıyordunuz. Custom oyunların oyunun zevkini baltalayacağı fikrinde olsam da sonuçta herkesin oyunu kendine :) Ben hayatta kullanmam.

Bu modun tek cazip yanı prosedürel zindan yaratımı için arkadaşlarımızla aynı kodu kullanabilme imkanı olacak gibi duruyor, bu sayede arkadaşlarıyla yarışmak isteyenler bunu yapabilecekler.

Motion Twin bu mod hakkında bir de uyarıda bulunuyor. "Büyük güç beraberinde büyük sorumluluk getirir" diyen Motion Twin, bu modda oyundaki tüm silahları, tüm mutasyonları, tüm yetenekler, kısaca her şeyi açabileceğinizi ve eğer oyunda ilerleyerek yeni şeyler açmayı sevenlerdenseniz açacak bir şey kalmayınca oyundan keyif alamama ihtimaliniz olduğunu söylüyor.

Yamayla gelen tüm yeniliklere şuradan göz atabilirsiniz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum