Dedektif Fırtına Geri Dönüyor!

Büyüteçlerinizi hazırlayın

Her Türk oyunu haberimizin ve röportajımızın altına “Bir de eskilerden Dedektif Fırtına vardı,” diye yorum bırakan dostlar… Gözünüz aydın, çünkü acar hafiyemiz hâlâ “var.” Üstelik eski meski de değil, Unity ile tamamen yenilenmiş olarak çıkıyor karşımıza!

İlk kez 1997 yılında Cartoon Animasyon Stüdyoları tarafından piyasaya sürülen ve yurdumun topraklarından çıkan ilk macera oyunlardan biri olma başarısını gösteren Dedektif Fırtına gerek Türkçe seslendirmeleri gerekse de karakterleriyle çok sevilmişti. Hatta zamanında eski dergimizde oyunu sizlere bedava olarak sunmuştuk hatırlarsanız.

Dedektif Fırtına 2 haberleri uzun bir süre boyunca kulislerde fısıldanmışsa da en sonunda gerçekleştirilemeyen hayaller diyarını boylayarak hepimizi üzmüştü. Ancak bugün aldığımız bir habere göre ilk Dedektif Fırtına oyunu Unity motoruyla tekrar yapılıyor. Üstelik dilerseniz geliştirilmiş hâlini resmi sitesinden indirip deneyebiliyorsunuz da. "Eskisi bana yeter," derseniz ama CD arşivinizi karıştırmaya üşeniyorsanız dert etmeyin, sitede o da var.

Orijinal oyunun ana geliştiricisi Sencer Çoltu'nun desteğiyle birlikte Volkan Orhan tarafından Unity motoruyla remastered versiyonu gelecek olan oyunun önce PC’ye, daha sonra da mobil platformlara çıkması bekleniyor.

Volkan Orhan'ın oyunun gelişim sürecine dair detayları paylaştığı facebook sayfasına buradan ulaşabilirsiniz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum