Denuvo 5.3 De Kırıldı - Hitman 2 Çıkışından Önce Korsana Düştü

Denuvo yine sıkıntılı günler geçiriyor

Geçtiğimiz günlerde Denuvo kopya koruma sisteminin 5.2 versiyonu yeni bir scene grubu tarafından kırılmıştı. Şimdiyse aynı grup Denuvo'nun bir üst versiyonunu kırdı ve Hitman 2 henüz resmi çıkışını gerçekleştirmeden (13 Kasım'da çıkacak) korsanla tanıştı. Grubun kırdığı versiyon, oyuna ön sipariş verenlerin eline geçen Gold Edition versiyonu. Bu durum ne Denuvo için, ne de Denuvo'ya güvenen firmalar için iyi bir haber. Çünkü daha geçtiğimiz günlerde yapılan bir röportajda Denuvo'nun sahibi olan Irdeto, özellikle de ilk hafta satışlarının çok önemli olduğunu ve amaçlarının oyunları en az bu kadar süre korumak olduğunu söylüyordu.

Aranızda bazı stüdyoların oyunlarını kırmasınlar diye korsanlarla iletişimde olduğunu düşünenler olduğunu biliyorum. Belki öyledir, belki de değildir, sonuçta buna dair elimizde kesin bir kanıt yok. Ancak bunun dayanaklarından biri de Denuvo'nun önceki versiyonlarını kullanan oyunlardan Assassin's Creed Odyssey, Monster Hunter World, Shadow of the Tomb Raider, Dragon Quest XI ve FIFA 19'un hala kırılmamış olmasıydı ki bu durum da değişti. Bir süredir sessizliği koruyan CPY de 5.1 versiyonunu kullanan Assassin's Creed Odyssey'i kırdığını açıkladı. Yani görünüşe göre şu an Denuvo birden fazla koldan saldırı altında ve önümüzdeki günlerde bu konuda ne gibi gelişmeler göreceğimizi cidden merak ediyorum.

Bakalım IO Interactive bu olayın ardından Hitman 2'deki Denuvo'yu kaldıracak mı? Belki hatırlarsınız, IO Interactive Square Enix'ten ayrıldıktan hemen sonra Hitman'deki Denuvo korumasını kaldırmıştı.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum