Diablo III'e Ladder Sistemi Geliyor

Diablo III’e daha da heyecan katmak isteyenlere.

Blizzard yetkililerinden Josh Mosqueira, Diablo III'e gelecek ilk büyük içerik yamasında (tahmini olarak önümüzdeki ilk 2-3 ay içinde) Ladder sisteminin ve bu sistemin bağlı olduğu sezonların başlayacağının müjdesini verdi. Eğer Diablo II oynadıysanız Ladder'ın oyuncuları ulaştıkları seviyeye göre sıraladığını ve Ladder'a ait olmayan karakterler ile ayrı bir süreçte bulunduklarını bilirsiniz. Ayrıca her sezondan sonra Ladder'a kayıtlı bütün karakterler ve (muhtemelen) kazandıkları Paragon seviyeleri de sıfırlanacaktır. Tahminime ve Starcraft 2'deki tecrübeme göre bu sezonlar 4-6 ay sürecektir.

Aynı zamanda yapılan açıklamada Ladder'da oynayacak ve belli şeyleri başaracak kişilere ödüller verileceği söylendi. Bu ödüller içerisinde Legendary eşyalarında bulunduğu fakat bu eşyaların oyunu etkileyecek ekstra özelliklere değil de daha çok eğlence amaçlı ve görsel özelliklere sahip eşyalar olacağı duyuruldu. Ayrıca bu ödüller her sezona özel olup sonraki zamanlarda elde edilemeyecek.

Bu duyurular arasında Blizzard, eski Legendary eşyaları değiştirmekten çok yeni eşyalar yaratmayı tercih ettiğini ve büyük ihtimalle eski eşyaların değiştirilmeyeceğini de söyledi.

Ödüller dışında Ladder sistemine özel "Seviyeli Nephalem Rift'leri" yapılacak ve oyuncular bu Rift'lerdeki başarılarına göre sıralanacaklar. Blizzard çalışanlarından Wyatt Cheng'in yaptığı bu açıklamada yeni Rift'ler hakkında verdiği bilgiler ise şöyle:

"2.1 yamasında getireceğimiz büyük yeniliklerden biri de bizim aramızda "Seviyeli Rift'ler" dediğimiz kısımlar olacak. Burada amaçladığımız senaryo, insanların bir Rift'e girmesi, Rift'in gittikçe zorlaşması ve kimin en ileri gidebileceğini görmek. Oyuncular Bounty'leri bitirecek, sonrasında Nephalem Rift'e girecek. Eğer Rift'i bitirebilirlerse Rift sonunda Greater Rift Token düşürme şansları olacak. Eğer bir sonraki Rift'i de bitirebilirlerse Rift sonunda Greater Rift Token (Rank 2)'yi düşürme şansları olacak. Sistem bu şekilde devam edecek ve en ileri gidebilenleri görebileceğimiz sezonlara benzer bir liderlik tablosu oluşturulacak ve süreler de kayıt edilecek."

Bu da heyecanla beklenen güncellemeler arasında yerini alıyor işte. Diablo III’ün gün geçtikçe köklerine daha da düzgün şekilde döndüğünü fark eden bir tek ben değilimdir umarım?

YORUMLAR
Parolamı Unuttum