Disney ve Sony Spider-Man 2099 Dizisi İçin Bir Araya Geliyor

Gelecek durak Noir mi?

Spider-Man: Into the Spider-Verse animasyonu, tüm Spider-Man uyarlamaları içerisinde en başarılı işlerden birisiydi. Filmin sonunda gördüğümüz Spider-Man 2099 karakteri ise uzunca bir süredir Marvel Evreni içerisinde yer alıyor ve oldukça değişik hikayelere sahip. Şu an için hakları Sony'de bulunan Spider-Man Evreni karakterlerinin Sony ile birlikte beyaz perdeye geleceğini biliyoruz, ancak 2099 model Spidey için işler biraz daha farklı olacak gibi gözüküyor.

Bounding Into Comics'ten Mikey Sutton'un haberi Sony ve Disney'in bir Spider-Man 2099 dizisi için bir araya geleceğini söylüyor. "Spider-Man televizyona geliyor ve bu Peter Parker olmayacak. Geçtiğimiz akşam bir telefon aldım ve Disney+ için Spider-Man 2099 dizisinin gündemde olduğunu öğrendim. Başka bir deyişle Sony ve Marvel stüdyoları bir araya geliyor. Eğer proje onay alırsa Kevin Feige işin başındaki insan olacak. Normalde böyle bir haber öncesi daha fazla araştırma yapar ve kaynak sorardım ama bu durum henüz taze. Daha fazla soruşturma yapmaya devam edip, sizi bilgilendireceğim. " diyen Sutton 2099 Evreni için ilk kıvılcımı yaktı.

İlk olarak 1992 yılında yayınlanan The Amazing Spider-Man'in 365. sayısında gördüğümüz Miguel O'Hara yani Spider-Man 2099 daha sonra aynı yıl içerisinde kendi serisine de kavuşmuştu. Geleceğin Spider-Man'i olan O'Hara, güçlerini yeniden Spider-Man'i ortaya çıkarmak isterken bir kaza sonucu elde etmişti. Daha sonra kendi evreni dışında ana Evren 616 da dahil olmak üzere çeşitli yerlerde gördüğümüz Geleceğin Spider-Man'i aynı zamanda Shattered Dimensions oyununda oynanabilir dört karakterden birisiydi.

Aslında Sutton'un bu haberi, Sony'den geçtiğimiz yıl gelen "2020 yılı içerisinde Spider-Man'i dizilere taşıyacağız." açıklamasıyla birebir örtüşüyor. Şimdi yeni bir Disney anlaşmasıyla birlikte Spider-Man, Marvel Sinematik Evreni içerisinde de devam ederken 2099'u Disney+'da görmek hiç şaşırtıcı olmaz. Kevin Feige'in hem yönetmen hem de yapımcı olarak dizide yer alması ise Marvel hayranları için epey sevindirici bir durum olacak gibi gözüküyor. Bakalım Nueva York'un sevimli komşusunu da kanlı canlı bir şekilde izleyebilecek miyiz? 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum