Disney, Yeni Mulan Filmini Disney+ Üzerinden Yayınlayacak

Sinemaların sonu mu geliyor?

Korku oyunu senaryolarını aratmayan içinde bulunduğumuz pandemi süreci çok sayıda sektörü olumsuz etkiledi. Özellikle futbol ve sinema endüstrileri oldukça zor dönemlerden geçiyor. Kapanma noktasına gelen sinemalar bu dönemde bir de ciddi bir rakiple mücadele ediyor. Yayın servisleri için pandemi dönemi adeta krizi fırsata çevirdi. Bu karanlık dönem bir şekilde geçse bile insanların güvenle toplu alanlara girebilmesi için uzunca bir zaman gerekecek gibi gözüküyor. Disney de bu durumun farkına vardı ve ilk bombayı patlattı.

Büyük bir merakla beklenen yeni Mulan filmi, Disney'in vizyon takviminden belirsiz bir şekilde kaldırılmıştı. Disney'in bu kararının arkasında belki de sinema sektöründe dönüm noktası olacak bir fikir yatıyor. Mulan filmi, vizyona girmeyecek ve doğrudan Disney+ üzerinden yayınlacak. Ancak tüm Disney+ kullanıcıları filme erişemeyecek. Filme erişmek için hazırdaki Disney+ aboneliğine ek olarak 30$ daha ödemek gerekiyor. Bu yüksek fiyat, olumsuz tepkileri de beraberinde getirdi.

4 Eylül'de yayınlanacak olan Mulan yeni bir devrin habercisi olabilir. Hiç planda olmayan bu gelişmenin ardından Disney, Mulan'dan beklediği geri dönüşü alırsa muhtemelen MCU'dan Black Widow da dahil olmak üzere başka filmleri de aynı şekilde yayınlayabilir. Zaten halihazırda özgün dizileriyle büyük bir kitleyi toplamış olan yayın servisleri artık sinema sektöründe de ciddi söz sahibi olmaya başlayacak gibi gözüküyor.

Özellikle MCU filmleriyle gişede rekorlar kıran ve büyük bir başarı öyküsü yazan Disney şüphesiz aynı başarıyı yayın servislerinde de yaşamak istiyor. Bir diğer rakip firma olan Warner Kardeşler de benzer bir tutumu HBO Max üzerinden sergileyebilir. Zaten en çok beklenen yapımlardan birisi olan Justice League: Snyder Cut da yayın servisi üzerinden yayınlanacak. Bakalım başka hangi filmleri sinema yerine internet üzerinden göreceğiz ve dahası bu yeni akım zaten oldukça zor günler geçiren sinemaları nasıl etkileyecek? 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum