DMCA Yiyen Dark and Darker, Steam'den Kaldırıldı

Daha ne kadar karanlık olacaksa

Dark and Darker'ın hikayesini anlamak için öncelikle önceki iki haberimizi okumanız gerekli aslında. Bunlardan ilki Dark And Darker'ın Yapımcısı 'Çalıntı Oyun' İddialarını Reddetti, diğeri ise Dark and Darker'ın Stüdyosunu Polisler Bastı!.

Oyunun geliştiricisi Ironmace her ne kadar Nexon'un iddialarını reddetse de polis baskını sonucunda çeşitli belgelere el konulmuş ve inceleme başlatılmıştı.

Şimdiye oyunun Steam sayfasına girmeye çalıştığınızda ana ekrana geri dönüyorsunuz, çünkü oyun Steam'den kaldırılmış durumda.

Aslında baskından ve Nexon'un çektiği DMCA ihtarından sonra oyunun Steam sayfasında değişikliklere gidilmiş, ekran görüntüleri ve videolar kaldırılmıştı. Sonrasında oyunun online co-op ve PvP kısımları çıkarıldı. Sonrasındaysa oyun Steam'den tümden kaldırıldı.

Ironmace, topluluğun Discord sunucusu aracılığıyla yaptığı açıklamada, "Yakın zamanda Nexon tarafından Dark ve Darker ile ilgili olarak çarpıtılmış iddialara dayanan bir ihtarname ve DMCA tebliğ edildi. anda bu sorunu mümkün olan en iyi şekilde çözmek için hukuk ekibimizle birlikte çalışıyoruz. Bu konunun hassas hukuki niteliği nedeniyle, pozisyonumuzu tehlikeye atmamak için açıklamalarımızda dikkatli olmalıyız. Oyunu mümkün olan en kısa sürede yeniden yayına almak için çalışırken anlayışınızı rica ediyoruz. Lütfen hayranlarımız için mümkün olan her şeyi yapacağımızı bilin. Teşekkürler!" dedi ama oyunun bu noktadan geri dönüp dönemeyeceği belirsiz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum