Donald Trump’tan Mass Effect 2’li Seçim Videosu (Güncelleme)

What???

Güncelleme: EA’in olaya el atmasıyla video tüm mecralardan kaldırıldı. Game Informer’a verdikleri bir demeçte “oyunlarının izinsiz kullanıldığını ve hiçbir çalışmalarının siyasi malzeme olarak kullanılmasını tasvip etmediklerini” belirttiler. Bioware cephesi ise kısmen daha neşeli. Mass Effect 3’ün tasarımcısı Manveer Heir, “Trump’ın kendisini Illusive Man sanmasını sevdim, ne de olsa oyundaki tasdikli kötü adam o,” dedi.

Asıl haber:

Şu sıralar Amerika Birleşik Devletleri başkanlığı için Hillary Clinton’la yarışan ve ırkçılık başta olmak üzere bilimum söylevleri yüzünden oldukça tepki çeken Donald Trump’ı duymayanınız yoktur sanırım. Pekiiiii… Mass Effect 2 videosundaki sesleri ve müziği birebir kullandığı seçim videosunu duydunuz mu?

Eveeeeet. Doğru okudunuz. Aynen öyle dedim! Mass Effect 2’nin o meşhur fragmanındaki diyaloglar vs Donald Trump için bir seçim kampanyası videosuna çevrilmiş. Daha doğrusu Commander Trumpard adlı bir Youtube kullanıcı Trump’ı trollemiş, ama o bunun harika bir fikir olduğuna karar verip bunu kendisi için kullanmış. Şaka gibi!!!

Ben bu haberi yazarken Trump Effect adlı video (hayır, şaka yapmıyorum, adı gerçekten bu, valla!) EA tarafından apar topar Youtube’tan kaldırıldı. Ama kendisini Trump’ın Twitter sayfasından izlemek hâlâ mümkün. Karşılaştırma yapmak isteyenleri de aşağıdaki fragmana alalım.

Teşekkürler Kotaku.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum