Drakengard 3'ün Hedef Kitlesi Yetişkin Oyuncular

Derli toplu bir Drakengard 3 portresi

Square-Enix'in Drakengard (Drag-on Dragoon olarak da bilinir) serisi ensest ilişkiler, çocuk etiyle beslenen insanlar gibi yetişkin temalara sahip bir seridir. Serinin yeni gelecek olan oyunu da bu çizgiden sapmayacak.

Polygon'a verdiği röportajda genel olarak oyunlarını tanıtan yapımcı Takamasa Shiba sözlerine JRYO'ların genel durumundan ve Drakengard 3'ün durduğu yerden bahsederek başladı: "Artık pazar büyüdü ama konsol oyunları sekötür batmaya başladı. Bu nedenle yakın zamanda bir şey yapmadık. Final Fantasy oyunlarının bile çıkma hızı yavaşladı."

Drakengard 3 daha aksiyon odaklı olacak ve hikâye anlatımının çoğu ara sahnelerle değil aksiyonun içinde gerçekleştirilecek. Shiba sebebini de şöyle açıklıyor: "Daha az oyun çıkardık, çünkü casual oyunların popülaritesi artıyordu ve bir problem daha gördük: JRYO pazarı küçülüyordu. Daha fazlasını yapmamız ve trendlere karşı durmamız gerekiyordu."

drakengard-3-yetiskin-jryocular-icin-big2

Ana karakterimiz Zero, diğer beş kardeşi tarafından terk edilir ve onları öldürmeye and içer. Ama Shiba bunun bir intikâm hikâyesi olmadığının altını çiziyor. Zero'nun amaçları hakkında bilgi vererek spoiler vermek de istemiyor. Hikâyenin nasıl şekilleneceğini oyunu oynayınca göreceğiz. Yalnızca şunları söylüyor: "Drakengard 3, tipik bir JRYO değil. Hikâye çok alışılmadık. Bilindik JRYO formlülünü uygulamıyoruz. Çoğu oyun adalet adına savaşan ve dünyayı kurtarmaya çalışan kahraman figürleri üzerine kuruludur. Drakengard 3, ana karakteri bir anti-kahraman olan karanlık bir fantezi."

Ayrıca oyun çıktıktan sonra 2 haftada bir, Zero'nun kardeşlerinin öyküsünü anlatan çizgi romanlar yayınlanacak. Bu karakterleri tanımak için mangaların şart olmadığını ama daha fazla şey öğrenmek isteyenlerin bu mangalardan memnun olacağını da sözlerine ekliyor. "JRYO takipçileri karakterlerini gerçekten çok seviyor ve kendilerini onlara yakın hissetmek istiyor. Bu nedenle oyunun bütününe karşı daha fazla ilgi duyulması için karakterlere daha detaylı değinmek istedik."

drakengard-3-yetiskin-jryocular-icin-big3

Önceki oyunlardaki yetişkin temalar ağır eleştirilere maruz kalmıştı. Shiba eleştiriler konusunda da şunları söylüyor: "Oyun, JRYO'lara aşina yetişkin bir kitle için hazırlanıyor. Bu kitle dışarısından gelen eleştiriler yalnızca dışarıdan gelen eleştiridir."

Serinin önceki oyunlarındaki yetişkin içeriklerin bazıları Kuzey Amerika versiyonunda çıkartılmıştı. Shiba, bu tip bir düzenlemenin yine yapılabileceğini belirtiyor: "Asıl kitlemiz oyunun orijinali gibi kalmasını, üzerinde değişiklik yapılmamasını istiyor ve biz de oyunu Kuzey Amerika'da, olduğu gibi çıkarmak istiyoruz ama bazı düzenlemelere gitmemiz gerekebilir. Avrupa'da ise PR ve Pazarlama ekiplerimizi ve de oyuncu kitlemizi üzmediğimiz sürece oyunu olduğu gibi bırakmaya niyetliyiz."

"Yetişkin temalar Japonya'da da daha önce bizim için sorun olmuştu. Ama bu seri oyun ne ise o yüzden seven bir kitleye sahip. Drakengard'ı olması gereken yerde tutmak istiyoruz."

Son olarak ilginç bir noktaya değinerek sözlerini tamamlıyor: "Pazarın boyutu küçülüyor ama oyun yapım maliyetleri artıyor. Yalnızca JRYO takipçileri için oyun yapmak artık daha zor. Ama eğer Drakengard 3 başarılı olursa olasılıklarımız artar. Kişisel olarak bu konuda oldukça meraklıyım."

Drakengard 3, Aralık ayında Japonya'da, 2014'te belirsiz bir tarihte de Batı'da çıkıyor. Kendisi PS3'e özel.

 

drakengard-3-yetiskin-jryocular-icin-big4

YORUMLAR
Parolamı Unuttum