E3 2015 Konferansları Türkiye Saat Listesi

Yenilikleri duymaya hazır mısınız?

Evet, yine yılın oyun anlamında o bereketli sayılan dönemine geldik.

Hayır, oyunların üstümüze yağdığı kış sezonu değil belki ama en azından yeni ve büyük isimlerin karşımıza çıktığı fuar dönemindeyiz. Bir tarafta büyük oyunların yer aldığı, diğer tarafta son birkaç yıldır bağımsızlara gösterilen ilgi ve ayrılan sahne zamanının birleşimiyle tam bir sentez olmasa da dolu sayılabilecek bir dönem bu.

Ama sezona ilk olarak E3 ile başlıyoruz. Sony gibi birkaç firmanın Gamescom’da konferans yapmayacağı düşünülünce, E3’ün konferansları daha da önemli hale geldiler. Biz de sizler için zaman listesi hazırlayalım dedik. Bu listeyi hazırlarken World Time Buddy sitesinden yardım aldım ben, çünkü internette özellikle Bethesda’nın konferansının 16 Haziran’da olduğuna dair yanlış bir yayılım var. Bu sitenin en büyük artısı saati üst üste iki şerit olarak görebiliyor, böylece saat farkı problemini çözebiliyor olmanız (Türkiye ve Los Angeles arasında 10 saatlik bir fark var, o nedenle hesaplamalar günler de işin içine girdiğinden zorlaşabiliyor).

Hayır, birçoğunuzun düşündüğünün aksine bu bir reklam değil. İşe yarar araçlar paylaşmak gibisi yoktur derler. :)

Bethesda Konferansı:

15 Haziran 2015. Saat: 05:00

Bizim için saati ters olan üç konferanstan ilki. Zenimax bünyesindeki oyunların (Bethesda, id Software) sahneyi süsleyeceği bu konferans firma için de bir ilk.

Microsoft Konferansı:

15 Haziran 2015. Saat: 19:30

Bizim için normal bir saatte Microsoft hem Xbox One’ı, hem de Windows 10 ile masaya getirdiklerini sunacak bizlere.

Electronic Arts Konferansı:

15 Haziran 2015. Saat: 23:00

Özellikle Star Wars lisansıyla ilgili nelerin çıkacağını benim merak ettiğim, onun dışında önceki senelerden çok da farklı olacağını düşünmediğimiz bir konferans gelecektir EA’den.

Ubisoft Konferansı:

16 Haziran 2015. Saat: 01:00

Özellikle sınavları bitmiş olan arkadaşlar için güzel bir saat aslında. Gerek bildiğimiz seriler, gerekse yeni isimler renklendirecekmiş konferansı. Just dance’in hayal kırıklığı yaratmayacağını biliyoruz ama ya gerisi?

Sony Konferansı:

16 Haziran 2015. Saat: 04:00

Gamescom’da da konferans olmayacağından, Sony eteğindeki her şeyi bu konferansta dökecektir. Project Morpheus’un biraz daha fazla sahne payı olacağına inanıyoruz biz.

 Nintendo Konferansı:

16 Haziran 2015. Saat: 19:00

Bir Nintendo Direct sunumu izlememeyi umuyoruz, özellikle The Legend of Zelda birçok kişi tarafından merakla bekleniyor zaten. Amiibo’nun da Pazar payı düşünülünce, bizleri çok etkilemese de güzel bir konferans olacaktır.

Square Enix Konferansı:

16 Haziran 2015. Saat: 20:00

Yine E3’te bir ilk olacak ve Square Enix konferans gerçekleştirecek. Bethesda ile birlikte Square’in de planları muğlak. Ama ilk olduğundan güzel bir şeyler çıkacağını düşünüyoruz biz. Evet, Deus Ex’i endamıyla görmek hepimizin dileği.

PC Gaming Show Konferansı:

17 Haziran 2015. Saat: 03:00

İşte son ama ilginç konferansımız. PC oyunculuğuna özel olan bu konferans, benim tahminlerimce Star Citizen’ın bir çoğuna dönüşebilir. PC Gamer ve AMD’nin ortaklığında gerçekleşen etkinlikte Blizzard’ın ve Humble Bundle’ın da bir şeyler planladığı belirtiliyor.

NEREDEN İZLEYEBİLİRİM?

Konsol üreticilerinin konferansları kendi sistemlerinden izlenebilirken diğerleri için birçok kaynak var. Gametrailers, SpikeTV, IGN gibi kurumlar tabii çok daha düzgün sistemlerle alandan canlı yayın yapacaklar. Onun ötesinde bu sene YouTube tüm konferansları tek bir kanal bünyesinde canlı olarak paylaşacak.  Ama bizler de ilerleyen günlerle kendi yayın planımızı sizlerle paylaşacağız. Oyungezer Twitch kanalı konferanslar boyunca sizlerle olacak yani.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum