E3 2021, 12-15 Haziran’da Gerçekleştirilecek

‘Tamamen dijital' ve 'tamamen ücretsiz’ bir E3 bizleri bekliyor

Küresel salgın, oyun sektörünü çok derinden etkiledi hiç şüphesiz. Bunun bir etkisi de sektörün en önemli etkinliklerinden olan E3 üzerinde görülmüş, 2020’de program gerçekleştirilememişti. 2021’de ise dijital bir etkinlik olarak döneceğine ilişkin bazı haberleri sizlerle paylaşmıştık.

Şimdi hem programın ‘tamamen dijital’ ve ‘tamamen ücretsiz’ olarak gerçekleştirileceği (bir kez daha) teyit edilmiş oldu, hem de programın gerçekleştirileceği tarihler netlik kazandı; daha önce 15-17 Haziran olarak açıklanan program tarihleri 12-15 Haziran olarak güncellendi.

ESA tarafından paylaşılan duyuruda Microsoft, Nintendo, Ubisoft, Take-Two Interactive, Capcom, Warner Bros Games, Konami ve Koch Media gibi önemli firmaların programa katılacakları bilgisi de veriliyor. Sony, Electronic Arts ve Activision-Blizzard bu listede yer almayan dikkat çekebilecek isimler -ki zaten salgın öncesi dönemde de bu firmaların E3’e katılım konusunda politika değişikliğine gittiklerini görmüştük.

Bu yılı dijital etkinlikle geçirmeyi planlayan ESA, önümüzdeki yıl için umutlu, E3 2022’nin eskiden olduğu gibi gerçekleştirilmesi hedefleniyormuş. Şartlar ne getirir, ne götürür, planlandığı gibi önümüzdeki yıl eski usule dönüş yapılabilir mi, bu yıl ne kadar ilgi görecek, E3’ün geleceği nasıl şekillenecek gibi soruların cevaplarını önümüzdeki dönemde hep birlikte alacağız.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum