EA Motive'in Kurucusu Jade Raymond, Electronic Arts'tan Ayrıldı

Hayırlısı olsun

Electronic Arts'ın en tanınan simalarından biri olan Jade Raymond, EA'den ayrıldı.

Daha önce Ubisoft'ta çalışan ve Assassin's Creed serisinin ortaya çıkışında büyük emeği olan Jade Raymond bundan üç yıl önce, 2015 yılında Electronic Arts'a katılmış ve Motive stüdyosunu kurmuştu. EA Motive geçen sene Star Wars Battlefront II'nin geliştirilmesine katkı sağlamıştı ama asıl olarak Visceral kapatıldıktan sonra boşta kalan Star Wars projesini üstlenmişti. EA Motive'in şu aralar da henüz açıklanmamış bir oyun üzerinde çalıştığı biliniyor.

Raymond'ın yerine EA Motive'in başına geçecek olan isim ise stüdyonun kıdemli başkan yardımcısı Samantha Ryan ki kendisi aynı zamanda EA Mobile, Maxis ve BioWare'den de sorumlu bir isim. Electronic Arts da yayımladığı veda mesajında Raymond'a katkılarından ötürü teşekkür etmiş ama mesaj bana çok da sıcak gelmedi. Aslında çoğu sitede bu haber sanki Raymond ayrıldıktan sonra yerine Ryan geçmiş gibi verilmiş ama Electronic Arts'ın açıklamasına bakınca Ryan terfi alınca Raymond ayrılmış anlamı çıkıyor. Çünkü EA'in açıklamasında "bu değişiklikle birlikte Jade Raymond, Electronic Arts'tan ayrılmaya karar verdi" sözü dikkat çekiyor.

Sanırım yakında Raymond kendisi de bir açıklama yapar, o zaman bu ayrılığın kesin sebebini daha iyi anlayabiliriz. Sektörün önemli isimlerinden biri olan Raymond'ın pek de uzun süre 'stüdyosuz' kalacağını da düşünmüyorum zaten.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum